Gemixte struisvogels

Dit jaar weer geen NGF-competitie.
We hebben zolang geprobeerd om ons ‘diep innerlijk weten’ de kop in te drukken. Iedereen kon mijlenver aan zien komen dat gezien de corona-omstandigheden, de NGF competitie echt geen doorgang kon vinden.
Maar wat hebben we ons verzet tegen dit beeld. Nee, natuurlijk gaat de competitie door. Positief blijven!! Kom op hupsakee op donderdagavond blijven trainen, samen met Nick vroeg uit de veren om ons kort spel te finetunen en samen de baan ingaan. We waren klaar voor die hoofdklasse. We zouden ze een klein poepje laten ruiken. We hielden stug en koppig vast aan een diep verlangen. Uiteraard hadden we uiteindelijk te erkennen dat de NGF competitie weer niet ging lukken. Wij als struisvogels met de bekende politiek, moesten ons hoofd uit de grond trekken.

En wat zagen wij?
Een nieuw wenkend perspectief in de golfwereld van het Woold. Er waren leden, die al nagedacht hadden over de vraag: “Als er geen NGF-competitie is, wat kan er dan wel?”
Dus toen wij de aarde van ons hoofd afgeschud hadden, ontdekten wij dat we toch competitie konden spelen. En wel een bijzondere competitie. Een mixed competitie, samen met de zondag-heren. Wat een verrassing.

Ik merkte aan verschillende teamgenoten dat de teleurstelling van het niet spelen van de NGF golfcompetitie als sneeuw voor de zon verdween. Er ontstond ruimte voor kwispeling en enthousiasme. Onze veren gingen weer in de plooi. De voorbereiding kon doorgaan. “Wie speelt met wie tijdens de wedstrijden, hoe is de puntentelling, wat is onze strategie en ons gameplan?” Wow.

Afgelopen zondag heeft de eerste wedstrijd plaats gevonden. We hebben mixed feelings over de wedstrijd. We hebben heerlijk gespeeld, maar realisme vraagt om deze keer niet als struisvogels door het leven te gaan. De feiten spreken voor zich; cum laude verloren. Het goede nieuws is dat deze struisvogels toch een beetje gelijk hebben gekregen, de (mixed) competitie gaat gewoon door. 

Namens dames 1,
Marij Coolen