Een wedstrijddag met een staartje…

Voor het eerst, sinds 2 jaar kan de NGFcompetitie doorgaan. 

Bij de senioren dames zijn wij het ontvangende team, en met enige spanning, maar ook blij dat het weer kan, worden alle voorzieningen getroffen om er een geslaagde dag van te maken, maar…

De weersvoorspellingen waren dramatisch, en helaas kwamen die deze keer uit. In de ochtend viel er zoveel regen, dat alle greens blank stonden. Daarbij waaide er een stormachtige wind, zodat ook paraplu’s onbruikbaar waren geworden. En het was koud.

De start van de wedstrijd werd uitgesteld naar 1 uur. Gelukkig brak op dat moment de zon door. De greenkeepers gingen vooruit om met waterzuigers de greens weer bespeelbaar te maken (hulde). Ondanks de omstandigheden gingen de teams goedgemutst (letterlijk) van start.

De weergoden waren ons en hen echter niet goedgezind. Keer op keer viel de regen en de hagel met bakken uit de lucht.

In de schuilhut bij hole 10 werden de verkleumde dames voorzien van koffie en thee om weer een beetje op te warmen. Dat werd zeer gewaardeerd.

De speelsters, die in 2e groep gestart waren, waren echter zo nat en koud, dat ze liever wilden stoppen. Na wat onderling gesteggel werd er besloten toch maar door te gaan. Het was net even droog op dat moment. Maar al gauw kwam de volgende stortbui en besloten ze toch de warmte van het clubhuis op te zoeken. De rest van de holes werd gehalved.

Doordat ze toch nog 3 holes gespeeld hadden en daarop gescoord, behaalde het team van Almkreek met 1 punt voorsprong de dagoverwinning, terwijl ze gestopt waren.

Het team van Het Rijk van Nijmegen had de 18 holes wel uitgelopen, maar werd 2e .

Dat voelde niet goed. Zij gaan nog protest aantekenen bij de NGF.

De uitslag van de wedstrijd is dus nog niet bekend. Wellicht volgt er diskwalificatie…

Gelukkig is de verder prima verlopen dag afgesloten met een heerlijk diner in een geanimeerde stemming.

A.W.
Dames senioren 3