De ParTee Girls zijn kampioen!!

Let’s party !

Zoals de vaste volgers van de ParTee Girls inmiddels wel weten, houden we van een gedegen voorbereiding. In 2 ploegen gingen we voorspelen op de Tongelreep, waar we op zondag 14 mei onze laatste competitiedag zouden hebben. [foto driving range toevoegen] Een enkeling van ons nam zelfs een ijsbad training voor een optimale ervaring! En in een volledig democratische afstemming werd de kleding besproken; blauwe of witte lange broek? Of een blauw of wit rokje? Ook de opstelling voor de dubbels werd aangepast op basis van een tactiek op volgorde van de handicaps.

Alles, om maar top voorbereid te zijn. Want in theorie zouden we kampioen kunnen worden. Mits we zouden winnen; met gelijkspelen of verliezen was het klaar. Mits we met voldoende punten verschil zouden winnen. Mits onze concurrent Haverleij hooguit met weinig punten verschil zou winnen. Nogal wat mitsen en maren….

De weergoden zaten mee. Zon en droog, dat is fijn. We werden weggestart door de Schotse ‘Kenny’ van de Tongelreep. Wat een mooie traditie.

De spanning was voelbaar. Strakke geconcentreerde gezichten. Goed wegkomen met je eerste drive. In de greensome kun je gelukkig nog kiezen welke afslag het beste ligt. 

Door de spanning speelden we niet ons beste spel. De eerste dubbel werd door Miranda en Judith gewonnen, maar de andere twee dubbels verloren we. Dus met een achterstand van 2 tegen 4 aan de lunch. Onze concurrent Haverleij deed precies hetzelfde en stond ook achter met 2 tegen 4. De kansen waren nog steeds aanwezig en de druk werd verlegd naar de singles.

Monique en Irma waren de reserves van die dag en kwamen natuurlijk weer kijken. Wat een spanning als je aan de zijlijn moet toekijken…

Als eerste kwam Doret de baan af met een glorieuze overwinning. Zo, weer 2 wedstrijdpunten binnen. Miranda en Judith konden hun succes van de ochtend helaas niet vasthouden in de middag. Oefff… En ondertussen had Haverleij al 3 singlepartijen gewonnen. We moesten dus alles winnen om nog kans te maken. Jacky en Jeanne sleepten de overwinning ook binnen. En Haverleij verloor een single. Ons lot lag in handen van onze captain Petrie. Vol spanning werd er op het terras gewacht. En gewacht. En gewacht. Waar bleef ze nou? Ja, daar kwam een blauwe polo aan in de verte. Wat heeft ze gedaan? Steekt ze nu een duimpje omhoog? We kunnen het niet zien. We roepen. We horen haar niet. Help, wat is dit spannend. En dan, ja, ja, ze heeft gewonnen!! Dan zijn we kampioen… of niet? Nog een keer checken op de digitale scherm in het clubhuis. Jaaaaa, het is echt waar! We zijn kampioen! Wat een ontlading! Let’s party, ParTee Girls!

Met de grootste glimlach op ons gezicht aan tafel. Vol ongeloof kijken we elkaar aan. En lachen, trots, opluchting, voldoening, bijna een traan, en weer lachen. Namens de andere teams kregen we prachtige bloemen aangeboden. En uiteraard de felicitaties.  De andere teams gaven aan het Woold te gaan missen. Onze prachtige baan, ons lekkere eten en natuurlijk ons team ParTee Girls. 

Vervolgens werden we uitgedaagd om in het water te springen. Dat doen kampioenen. Captain Petrie gaf het enige juiste antwoord: “Nee, dat gaan we niet doen want onze haren mogen niet nat worden”.  Dat je golfschoenen onder het eendenkroos kunnen komen of dat je golfhorloge het niet meer doet als die in het water is geweest doet er niet toe. Je haren wel!

Onze gastvrouwen van de Tongelreep weten hoe je een feestje moet bouwen. De laatste gasten waren weg, we waren met 5 damesteams onder elkaar, de muziek ging op standje 10 en ‘let’s party’! Zingen, dansen, duetten met een soort van gebarentaal, dansen op barkrukken en tafels, alles kon! 

En nee, de filmpjes van deze afterparty gaan we niet delen met onze lezers. 

We danken onze technische commissie en de teams van Haverleij, Tongelreep, Stippelberg en Overbrug voor een fantastische competitie; we gaan promoveren naar de tweede klasse en gaan zien wat volgend jaar ons brengt.

Voor nu zijn we nog ontzettend aan het nagenieten en gaan we uiteraard nog evalueren. Bij een goede voorbereiding hoort ook een goede afronding. Met een feestje, dat kan niet anders met de PartyGirls!!

Namens de ParTee Girls,

Dames 2 zondag 27 holes

Irma Verhoeven