Matchplay clubkampioenschap 2023 Vier Eijckenbaan

Matchplay 2023.

Om te beginnen wenst de commissie matchplay iedereen een gezond en goed golfjaar 2023 toe.

De donkerste dagen liggen gelukkig weer achter ons, tijd om vooruit te kijken en plannen te maken voor het komend seizoen. De inschrijving voor de matchplaykampioenschappen 2023 wordt de eerste week van januari geopend en blijft open tot  28 februari 23.59 u.

De opzet van het kampioenschap is na de evaluaties van afgelopen jaar op enkele punten aangepast. Het finaleweekend is verplaatst van begin juli naar 2 en 3 september. Matchplay en Strokeplay hebben gewisseld van datum.

Dat betekent veel meer tijd om de wedstrijden te spelen en veel minder druk op de baanbezetting.

De dames spelen hun wedstrijden van rood en de heren dit jaar van geel.

Het poulesysteem gevolgd door knock out wedstrijden is gebleven. Het poulesysteem gaat nu automatisch over in de knock out fase zonder herindeling tussendoor.

De poule-indeling zal wederom geschieden middels gewogen loting.  In de eerste ronde worden de laagste handicappers (evenveel als het aantal poules) middels loting verdeeld over de poules. Vervolgens de laagste handicappers van de overblijvende groep en dit herhalend tot iedereen is ingedeeld. Voor de poule-indeling  zal gewerkt worden met de WHS handicap van 01-03-2023. Indien het aantal aanmeldingen daar aanleiding toe geeft zullen de poules op gepaste wijze worden aangepast om aan de doelstellingen van meerdere wedstrijden te kunnen blijven voldoen. Bij méér dan 80 inschrijvingen zullen de hoogste handicappers eerst een afvalwedstrijd spelen voor een plaats in de poules.  De loting is live bij te wonen op een nader bekend te maken datum in het clubhuis.

In het finaleweekend zal een extra wedstrijd georganiseerd worden. Spelers die in een eerdere fase hebben deelgenomen aan de matchplaycompetitie krijgen voorrang bij de inschrijving.

Het volledige wedstrijdreglement voor de matchplay  is HIER te vinden.

De commissie Matchplay.