Clubkampioenschap Matchplay 2022

Nog een paar weken winterweer en dan gloort het voorjaar en daarmee de matchplaykampioenschappen 2022. De commissie matchplay heeft, onder andere na overleg met enkele spelers, gekozen voor een opzet waarbij zoveel mogelijk leden mee kunnen strijden voor het kampioenschap en waarbij de deelnemers meerdere wedstrijden kunnen spelen.

Gestart zal worden in een poulesysteem met 4 of 5 deelnemers per poule. In een poule van 4 spelers speelt iedereen 3 wedstrijden, bij 5 spelers vier. De nummers één en twee van de poules spelen de volgende ronde in een matchplay schema verder waarna er bij de heren 16 en bij de dames 4 spelers overblijven voor het finaleweekend. In dit weekend spelen de heren  de achtste- en kwartfinale op zaterdag en de halve finale en finale op zondag. De dames spelen op zaterdag de halve finale en op zondag de finale. De heren spelen tot 6 juli van geel en in het finaleweekend van wit. De dames spelen alle wedstrijden van rood.

De poule-indeling zal geschieden middels loting. In de eerste ronde worden de laagste handicappers (evenveel als het aantal poules) middels loting verdeeld over de poules. Vervolgens de laagste handicappers van de overblijvende groep en dit herhalend tot iedereen is ingedeeld. Voor het matchplay schema zullen de wedstrijden op WHS handicap worden ingedeeld. Voor de poule-indeling  zal gewerkt worden met de WHS handicap van 01-03-2022. Indien het aantal aanmeldingen daar aanleiding toe geeft zullen de poules op gepaste wijze worden aangepast om aan de doelstellingen van meerdere wedstrijden te kunnen blijven voldoen. Bij méér dan 80 inschrijvingen zullen de hoogste handicappers eerst een afvalwedstrijd spelen voor een plaats in de poules. In tegenstelling tot andere jaren zijn er dus geen aparte categorieën geel, wit, rood en blauw en speelt iedereen vanaf het begin mee voor hét clubkampioenschap matchplay 2022.  Inschrijven kan vanaf de eerste week van januari tot en met 28 februari 2022. De poulewedstrijden worden gespeeld tussen 2 maart en 6 juni bij de heren en de dames.

Om het finaleweekend extra kleur te geven organiseren we op zondag 10 juli tegelijk met de finalewedstrijden een Superball matchplay over 9 holes  voor tweetallen waarbij plaats zal zijn voor 36 spelers (9 flights). Spelers die in een eerdere fase hebben deelgenomen aan de matchplaycompetitie krijgen voorrang bij de inschrijving.

Het wedstrijdreglement is hier te vinden.

Klik HIER voor poule overzicht bijgewerkt op 5 juni

De commissie Matchplay.