Bezoek aan nieuw bedrijfspand SHI

Op donderdag 9 februari verzamelden de leden van de Businessclub zich op het Laagveld in Asten voor een bezoek aan het fonkelnieuwe bedrijfspand van SHI. Een van Astens grootste bedrijven, een kleine 300 werknemers/ruim 200 FTE, voert namelijk sinds december 2022 hier haar werkzaamheden uit.

Het programma ving aan met een kort ontvangst in de showroom, waarna om 16.00 uur Stef Jansen een presentatie gaf over het ontstaan van SHI, de werkzaamheden die het uitvoert en de bouw van het nieuwe pand. Zelf is Stef voormalig CEO van SHI en hedendaags CEO van EDCO, de groep waartoe SHI sinds kort toebehoort. Van origine is SHI ontstaan uit Jean Heybroek (1900) en vervolgens na verdere mutaties, afsplitsingen & fusies volgde Hategro en eind jaren 90 het voor Astenaren bekende Elofer. Vanuit hier begon ook de groei van het bedrijf aan de Keskesweg toe te nemen. Naar gelang de groei werd er rondom het toenmalige adres steeds een loods “bij gehuurd” om zo tot een grotere locatie te komen, naast een paar externe locaties waar opslag van pallets voorzien was. Ondertussen ontstond na een nieuwe fusie in 2023 “SHI”. Dit, tot verdere groei niet meer mogelijk was en er een aantal jaren geleden met de gemeente Asten gesproken werd over een volledig nieuw pand op een nieuwe locatie, het pand waar we nu dus te gast waren. Het gehele project is begeleid door MIBA Bouwmanagement en verder uitgevoerd door meerdere lokale ondernemers uit Asten & Someren.

Voor wie niet bekend is met SHI zal waarschijnlijk de volgende vraag hebben gerezen: “Waar is al die opslag dan voor?”. SHI focust zich op elektra, ijzerwaren, verf- & gereedschap, sanitair & multimedia. Het aanbod bevat meer dan 10.000 unieke artikelen. Daarbij verzorgt SHI tevens voor haar klanten het aanbieden van volledige concepten, waarbij het bijvoorbeeld voor een Gamma winkel een compleet winkelschap van x aantal meters inricht. Ook quality control en fotografie van artikelen verzorgt SHI in-house.

Sinds 2013 heeft SHI ieder jaar een organische groei van zo’n 10% doorgemaakt en dit leidde tot een recordomzet van zo’n € 170 miljoen in 2022. Ook januari 2023 zag er erg goed uit en belooft veel goeds voor dit jaar.

Samen met Stef, Rob Leijssenaar (CCO) en Harald Degens (per heden CEO) verdeelden de BC-leden zich in 3 groepen voor een rondleiding door het nieuwe pand. Werkelijk imposant met een oppervlakte van 17.500 m2 en 14 meter hoog, met daarin tevens 2 ingelegde werkvloeren om meerdere verdiepingen te creëren. Vanuit hier regelen de medewerkers van SHI het order-picken en het gereedmaken voor transport van alle bestellingen. Dit met behulp van een customized loopband op alle verdiepingen, die via een wokkel alle pakketjes naar het sorteergedeelte voor transport brengt. Momenteel is er nog ruimte voor een paar stellingen (zoals op een van de foto’s is te zien), maar volgens planning zal ook deze ruimte binnen enkele maanden helemaal vol staan met opslag van pallets. Ook het kantoorgedeelte, waar zo’n 70 werknemers hun werkzaamheden verrichten, is voorzien van alle gemakken: geluiddempende onderdelen, ergonomisch meubilair, diverse overlegruimtes en niet onbelangrijk bij een nieuw pand: clean desk policy. Dit mede omdat een deel van de ruimtes flexplekken zijn.

Als afsluiting verzamelde iedereen zich in de bedrijfskantine voor een drankje en diverse hapjes die verzorgd werden door het team van Volentieri. Iedereen praatte nog na over het programma en kon terugkijken op een geslaagde bijeenkomst. Danique bedankte Stef, Harald & Rob voor hun tijd en het feit dat we te gast mochten zijn. En dat vóór de officiële opening van het nieuwe pand!

Ook alle aanwezige BC-leden werden bedankt voor hun aanwezigheid en tevens uitgenodigd voor de start van de nieuwe Rivez Business Cup op donderdag 9 maart. Dan zal na de 9-holes wedstrijd Rob Mouwen worden geïnterviewd over zijn coaching met Joost Luiten en stelt hij het Pro team voor aan de Businessclub. Inschrijven is per heden mogelijk en we zien ernaar uit om samen met u over enkele weken het nieuwe seizoen te starten.