Bericht van de voorzitter

Aan het einde van een bewogen 2015 staan we op de drempel van een nieuw jaar met hopelijk veel golfplezier. 2015 was een jaar met hoogtepunten en dieptepunten. Voor mij persoonlijk was het een zwaar jaar.

Wat onze golfvereniging betreft lijkt het mij goed om nog een aantal gebeurtenissen van het afgelopen jaar kort te memoreren. Het aantal deelnemers aan de door de WECO georganiseerde clubcompetitie met name de maandagcompetitie blijft groeien.

 

Onder grote belangstelling werden weer diverse clubkampioenen gehuldigd tijdens de strokeplay kampioenschappen en de matchplay kampioenschappen. Compliment voor de subcommissies van de WECO die deze activiteiten weer in goede banen wisten te leiden.

Ook de jeugdcommissie organiseerde weer een aantal leuke activiteiten voor onze jeugdspelers waaronder het kampioenschap
De herinneringstegels werden door de kampioenen voorafgaand aan de Woold Masters weer in de Circle of Fame voor het clubhuis met het nodige ceremonieel geplaatst.

Nieuw is dat wij als bestuur dit jaar voor het eerst ook de jeugdkampioenen herinneringstegels hebben laten plaatsen. Tijdens de clubkampioenschappen ging teleurstelling soms hand in hand met euforische taferelen. De sfeer getuigde van een gezonde sportiviteit en rivaliteit
De Woold Masters waren als vanouds een groot succes. Door het verrassend aantal categorieën waarin gescoord kon worden was er een grote opkomst en menigeen achtte zich op voorhand kansrijk om vervolgens weer met beide benen op de grond gezet te worden.

Ja en wat opvalt is dat er tot op heden nog maar steeds 2 holes-in-one op de Vier Eijckenbaan tijdens wedstrijden werden afgeleverd. Desalniettemin regende het birdies het afgelopen jaar. Werk aan de winkel dus!

De door de EVCO georganiseerde funwedstrijden waren erg gezellig. Denk aan het Openingtoernooi, de Vroege Vogelwedstrijd, Moonlight Golf, het Paren Toernooi en het Thuisblijftoernooi. De afsluiting is altijd sfeervol en ontspannend in ons gezellige clubhuis.
Ook de Vier Eijckenbaan heeft onder de bezielende leiding van baanarchitect Han Wessel weer de nodige aanpassingen ondergaan.
Het mag wel eens gezegd worden: de baan lag er afgelopen jaar weer voortreffelijk bij met dank aan onze greenkeepers onder leiding van head greenkeeper Henk Loomans.

Bovendien is onze Vier Eijckenbaan op 1 juli aanstaande 5 jaar naar volle tevredenheid in gebruik. Het vermelden waard. Wij komen hier nog op terug.

Een prachtig evenement was zonder twijfel de aktiedag van de Stichting Golfen zonder Grenzen. Een gezellige dag die de nodige goodwill opleverde en de maatschappelijke betrokkenheid van Golfbaan het Woold via de GVR en de golfvereniging nog eens onderstreepte.

De regelquiz afgelopen maart was wederom een groot succes Ook de Open Golfdag op 19 april was succesvol met ruim 600 bezoekers. Ruim 60 mensen schreven zich in voor een gratis golfles en de modeshow was zonder twijfel een ontspannende apotheose. 

Aantrekkelijke arrangementen maken een kennismaking met onze golfbaan voor velen tot een uitdaging.

NGF directeur Jeroen Stevens bezocht onze golfbaan in april voor het uitwisselen van informatie en het delen van ervaringen met het bestuur en baaneigenaar.

Komend jaar zullen nog meer teams aan de competitie deelnemen Ook 2 jeugdteams gaan het Woold vertegenwoordigen. Ik wil nogmaals namens het bestuur alle vrijwilligers bedanken voor hun inzet het afgelopen jaar. Het was gezellig op de afsluitende avond op 15 december.

Tot slot: op 3 januari staat weer de traditionele nieuwjaarsreceptie van uw bestuur en de directie van GVR op het programma en op 8 maart staat de Algemene Ledenvergadering van de vereniging gepland. Wij nodigen u hiervoor van harte voor uit.

Namens het Bestuur een sportief en vooral gezond 2016 toegewenst!

 

Harry Span
Voorzitter