Bibi Frencken en Wilco Janssen Woold Master 2024

Het is zondag 6 oktober. Al vroeg melden zich de eerste golfers in het clubhuis. Vandaag om 11:30 uur zullen we met 59 deelnemers starten voor de titel Wooldmaster 2024. De wedstrijd is de afsluiting van het zomerseizoen. Voor de liefhebbers van de herfst en winter dus een prachtig moment.

Alle deelnemers, verdeeld over de holes, zullen na een “shotgun” hun kwaliteiten in de strijd gooien. Eerst nog een bakje koffie of de spieren losmaken op de driving range.

Het tijdstip van 11:00 uur is vrijgehouden voor Theo Lankhorst. Hij zal de briefing verzorgen en legt uit dat we dit jaar met z’n allen een stablefordwedstrijd spelen, om de lage handicappers ook een kans te geven met 90% hcp-verrekening. Ook weet Theo te melden dat er in elke flight een captain is aangewezen, die verantwoordelijk is voor de speelsnelheid van de flight.

Iedereen, dames en heren, heeft de keuze om van geel, blauw of rood, met bijbehorende slagen, te spelen. Er zijn extra prijzen voor de neary op hole 8, tweary op hole 16, en op hole 18 de nearest to the line.

Op dat moment waren de pinposities bij Theo nog niet bekend, maar hij adviseerde iedereen om het midden van de green aan te houden. Om 11:15 uur vertrekt iedereen naar zijn starthole.

Het WECO-team, bestaande uit Karin Jobse, Theo Lankhorst en Jan van der Vorst, had alles weer tot in de puntjes geregeld. De weergoden waren ons begin oktober nog goed gezind. Met prachtig golfweer werden de holes afgewerkt.

De marshall was vandaag Toine van Oosterhout. Hij hield alles op gepaste afstand in de gaten en trakteerde ondertussen alle deelnemers op een worstenbroodje. Om 16:30 uur komen de eerste flights terug in het clubhuis. De scorekaarten worden ingeleverd en er wordt een drankje gedronken. Voor elke flight werd een goedgevulde borrelplank geserveerd.

Voorafgaand aan de prijsuitreiking werden we allemaal uitgenodigd om de tegellegging bij te wonen. Van elk jaar kunnen we de clubkampioenen, strokeplay en matchplay, vinden in de Circle of Fame. Bij de ingang van het clubhuis, waar de Circle of Fame te vinden is, werden onder leiding van onze voorzitter Jan Karel Jobse de kampioenen van 2024 toegevoegd.

Clubkampioen Strokeplay: Marjolein van der Kruis en Stijn Smits
Clubkampioen Matchplay: Ruth Zegwaard en Rens van der Schouw

Daarna volgde de prijsuitreiking van de Wooldmasters. Iedereen zat in spanning te wachten wie dit jaar de felbegeerde wisseltrofee mee naar huis mocht nemen.

Na wat rekenwerk begint Jan van der Vorst eerst met de bedankjes. Natuurlijk bedankt hij het horecapersoneel, de organisatie en de greenkeepers voor de keurig verzorgde baan. Ook wil Jan even opmerken hoe leuk hij het vond dat er deelnemers uit de jeugd hebben meegedaan, namelijk Bibi Frencken en Yari Vreede. Dat Willy van Son en Yari in dezelfde flight speelden, maakt tevens dat de jongste en oudste deelnemer samen speelden.

We beginnen met de prijzen voor de neary. Deze zijn gewonnen door Bibi Frencken en Wilbert Suijkerbuijk. De tweary werd gewonnen door Wilbert Heijblom en Loes Goderie, en de nearest to the line door Thea Hendrickx en Bart Nelissen.

Uiteindelijk komen we bij de Wooldmaster-winnaars, waar het om de meeste stablefordpunten ging.

Jan begint met de derde prijzen. Er zijn twee dames met 33 punten: Marjolein van der Kruis en Marie-Louise Suijkerbuijk. Marjolein had bruto 83 slagen, en dat was minder dan Marie-Louise. Daarmee eindigt Marjolein als derde.

Bij de heren waren er vier spelers met 32 punten: Jan Pieterse, Jan van Grotel, Wilbert Heijblom en Gabriël Hage. Jan Pieterse had met 87 slagen de laagste bruto score en werd daarmee derde.

Dan volgen de tweede prijswinnaars. Marie-José Swinkels had met 36 punten voldoende om tweede te worden. Gertjan van den Heuvel deed dat met 34 punten.

Jan voert de spanning op en meldt nog dat de kampioenen, naast de wisseltrofee, ook nog een mooie kledingbon ter waarde van €300,- mee naar huis mogen nemen. Deze bon is gesponsord door de families Van Eijk en Manders en kan besteed worden in de golfshop van Ellen.

Winnaars van de eerste prijs en daarmee Wooldmaster 2024 zijn dit jaar geworden: Bibi Frencken met 36 punten en Wilco Janssen met 35 punten.

Voor de liefhebbers kon na dit alles worden aangeschoven aan de dinertafel voor een viergangendiner in het restaurant, waarna het zoals gebruikelijk nog lang gezellig bleef.

Nogmaals alle prijswinnaars proficiat en iedereen bedankt voor weer een perfect verzorgde en gezellige dag op Het Woold.

Met vriendelijke golfgroet,

Leon Verkoelen