De winnaars van lus A: Lieke van Someren en Ruben van Someren score 29.

Open Sunset Golftoernooi

Het jaarlijks Open Sunset toernooi op zaterdag 20 juli was wederom een zeer geslaagd. 

De inschrijvingen kwamen langzaam op gang maar uiteindelijk hebben zich 59 deelnemers aangemeld. Daar de weersvoorspelling aangaf dat het erg warm zou gaan worden met op het eind van de middag kans op onweer werd er besloten om 9 holes op beide lussen te gaan lopen. 

Een hele puzzel voor de catering op de baan om iedereen, na het lopen van enkele holes, eerst van een vis- en daarna een vleesgerecht te voorzien.

Na aanmelding werd er op het terras een heerlijk soepje geserveerd. De speluitleg stond op de achterkant van de scorekaart vermeld zodat de  briefing alleen nog maar een korte toelichting behoefde en een ieder op tijd naar de hole kon vertrekken om de wedstrijd te laten beginnen.

Een fleurig gezicht, allerlei kleuren wat kleding, zonnebril, zonneklep, petjes en paraplu’s betreft.

De tafels waren feestelijk gedekt en er werd genoten van het eten, vergezeld van een lekker glaasje wijn, waarbij ondertussen over de prestaties op de baan van gedachten werd gewisseld. 

In de verte zag je helaas de donkere wolken steeds dichterbij komen. Spannend, wel of niet de wedstrijd afblazen? De keukenbrigade zette haar beste beentje voor en de tafels werden in “no time” naar binnen in het glazen paviljoen verplaatst. 

Maar we hielden het niet droog, tevens kwam het gerommel dichterbij.  Er werd geschuild in de schuilhutten en daarna nog enkele holes gelopen om de wedstrijd te beëindigen. Warm en voldaan over de geleverde prestaties bij deze hoge temperaturen, meldden de deelnemers zich in het clubhuis waar het toetje werd opgediend. 

Op enkele flights na had toch nog bijna iedereen de wedstrijd kunnen uitlopen. De resultaten werden ingevoerd in het systeem waarbij bij gelijke stand het minst aantal slagen op hole 9 de doorslag gaf.

Als EVCO kunnen we terugzien op een geslaagd evenement en we willen vooral iedereen bedanken die dat mogelijk heeft gemaakt waarbij we vooral de kok en de bediening bij deze klus nog eens extra willen bedanken.

De winnaars van lus B: Dolly Veldman en Theo Lankhorst score 27.