Jeugdteam komt op stoom

Na een wat moeizame start op de Herkenbosche vertrok het jeugdteam zondagochtend met een opgeheven hoofd naar landgoed Bleijenbeek.

Een baan vol blinde schoten en waterhindernissen. Maar dit mocht de pret niet derven. Vandaag mochten ze samen met het team van Bleijenbeek de baan in en hierdoor hadden ze dus een wandelend baanboekje bij. 

The front 9

Singles.

Deze week werden Joep, Bibi, Luka en Yari opgesteld en in deze volgorde gingen ze ook van start. Door het feit dat het Woold vandaag de eerste start speelde stond de teebox vol met publiek. Maar ondanks deze omstandigheden wisten toch 3 van de 4 spelers de bal keurig rechtdoor te slaan en na een goed herstellend schot waren alle 4 de spelers goed vertrokken. 

Na hole 1 trokken de spelers verder de baan in en kwamen ze tot op hole 9 ook niet meer terug in zicht. Dus zowel voor de spelers als voor het publiek was het in spanning afwachten hoe de eerste partijen gespeeld hadden. Maar na een tijdje geduld te hebben kwamen de spelers langzaam aan binnen lopen en werden de volgende scores genoteerd:

  • Joep: 16
  • Bibi: 23
  • Luka: 19
  • Yari: 17

The back 9

Knallende dubbels

Na een korte drinkpauze op hole 9 was het tijd voor de 2e 9. Die gespeeld gingen worden in greensome format. Hierin slaan beide spelers een bal af en wordt de beste om beurten verder gespeeld. 

Joep en BiBi gingen voorop en Luka en Yari er achteraan. Ondertussen begon de wind een sterke rol te spelen in het spel en was door de regenval van de afgelopen tijd en de grote waterpartijen de baan hier nog lastig speelbaar.

Maar met behulp van de winterlessen en het masterplan was het team deze omstandigheden voort meester. En dit lieten ze dan ook gelijk zien. Joep en Bibi kwamen namelijk met 21 punten de baan uit en Luka en Yari volgden met 22. Een schitterde 2e helft van de wedstrijd.

Al met al was deze zonnige dag met hier en daar wat flinke windstoten een flinke vooruitgang op vorige week en wist het team hier met een dagresultaat van 102 punten Bleijenbeek te verlaten. Nu het ritme erin zit en de motoren warm zijn gedraaid mogen ze volgende week op de thuisbaan laten zien uit welk hout ze gesneden zijn.

Namens jeugd 1 18 holes,

Jori van de Wiel