Heren senioren 1/18 sleept de partij binnen.

Door het team van The Duke werden we hartelijk onthaald op dit prachtige complex. Na de koffie en cake en even gezellig bijkletsen op naar de oefenfaciliteiten voor de warming up. Het team was verspreid overal te vinden. Putting greens, chipping area, bunker en de driving range met trackman. Aan de voorbereiding  aan regen die ‘s middag zou komen ging onder Nistelrode door. Er werd zelfs een zonnetje verwacht.

Door alle nattigheid en het hoge grondwaterpeil was het eiland op hole 7 niet bereikbaar

(zie foto) en waren er enkele aanpassingen in de baan, zodat die toch qualifying was.

Zoals vorige week al vermeld, vandaag onze wedstrijd tegen laagvlieger Geysteren. Als het resultaat van alle trainingsarbeid en de vorm van de dag samen zouden komen, dan mocht dit toch geen probleem zijn voor ons. Ze hadden immers nog geen punten gehaald in onze poule. Het ging toch iets anders.

Martien, een vaste puntenpakker in ons team, moest in zijn single zijn meerdere erkennen met een verschil van 1 hole. Jeroen speelde zijn 2e wedstrijd en was in vorm. Een resultaat van 6-2 mocht er zijn.

Rudolf had moeite met de snelheid van de greens (stimp 10) en kreeg dit in de single niet meer onder controle, 2-5 deed dan ook even zeer.

Jan en Niek waren beiden goed op dreef en met 5-3 en 5-2 zetten ze mooie score neer.

Allard had zijn verplichte rustdag en is komende vrijdag weer helemaal opgeladen.

Pieter had Chris als tegenstander. Wel met gelijke handicap maar wat sloeg die man ver en op de fairway. Door mooie rechte slagen in de baan was de stand bij de green aangekomen echter weer gelijk en werd het korte spel beslissend. Uiteindelijk een mooie 3-3 in een heerlijke pot. Daar speel je competitie voor.

Teamuitslag singels 7-5 en 24/19 in holes en 9 matchpunten.

In de eerste greensome was ons topteam Martien en Jeroen het spoor bijster en gingen zij er met 4-0 vanaf. Na enige zelfreflectie werd de conclusie getrokken dat vooral het korte werk onder de maat was. Jan zal de datums voor de gezamenlijke training kort werk weer tijdig doorgeven. De combinatie Rudolf met Jan liep als een trein en wat later bleek een resultaat met een gouden randje. Uitslag 7-1. Niek en Pieter speelden een prima partij, maar dit was niet genoeg voor de winst. Uiteindelijk 2-3.

Teamuitslag greensome 2-4 en door de 7-1 van Rudolf en Jan een 9/8 in holes en 4 matchpunten.

Einduitslag 13-9 voor ons. Gendersteyn-Geijsteren werd 21-1

Stand in de poule 208:

                                                                  P    WP    W    G    V    PP+    PP-

1 Gendersteyn 1                                      3       6       3     0    0     52       14

2 Het Woold 1                                         3       4       2     0    1      39      27

3 The Duke 1                                           3       3       1      1     1     29      37

4 Haviksoord 1                                       3       3      1       1     1      25      41

 5 Geijsteren 1                                        4       0     0      0     4       31       57

Nr. 4 en 5 degraderen naar de 1e klasse.

Volgende week: Haviksoord 1 -Het Woold 1 en The Duke 1 – Gendersteyn 1.

Met een topdag voor ons en een topdag voor The Duke kunnen we gelijk komen met Gendersteyn. 24 Holes goedmaken t.o.v. hen gaat echter niet lukken. We strijden dan ook nog voor een mooie 2e plaats, een goed resultaat voor ons team in deze poule.

Pieter.