Senioren 4, een geduchte tegenstander

Senioren 4, een geduchte tegenstander !

Op 15 april vertrokken we met lood in de schoenen naar golfbaan Bleijenbeek in Afferden.

Na onze jubelstemming over het resultaat tegen Crossmoor mochten we nu tegen de Dommel, de gastheer van vorige week. Met een gemiddelde handicap van 18,4 waren de vooruitzichten voor ons team niet positief. Onze  captain Frans, die deze ronde vrij was, had ons nog sterkte gewenst met de woorden “maak je borst maar nat” .

De ruïne van Slot Bleijenbeek ligt als en pareltje midden in het golfpark en op deze hele mooie locatie werden we hartelijk ontvangen door team Bleijenbeek. In het welkomstwoord door Roel Janssen, werd eerste bewoner van het slot benoemd. Dit was Pieter van Afferden, de uitvinder van het golfspel.

Roel heeft hiervan aantekeningen gevonden uit 1450.

Onze tegenstanders uit St. Michielsgestel waren op papier duidelijk een maatje te groot en verder hadden ze ook nog voorgespeeld. We stonden voor aanvang dan ook al met 2-0 achter.

De praktijk is echter weerbarstig en het blijkt dat als je af en toe een hole meepakt de tegenstander toch minder sterk is als vooraf gedacht. De singles werden door ons verloren met 9-5 waarbij Jac en Frits de volle winst pakten en Henk de boel in evenwicht hield.

De Greensome ging ons team beter af. Bart en Jac speelden gelijk met 4-4 terwijl Frits en Leo 1 hole tekort kwamen voor een gelijkspel. Pieter en Henk sloegen genadeloos toe. Elke fout van onze opponenten werd afgestraft. Uitslag 6-1. De Greensome totaal werd met 5-3 gewonnen en de bonus voor de meeste holes was voor ons team (14-10). Einduitslag Het Woold 10 – De Dommel 12.

In het clubhuis werd deze dag afgesloten met een gezellige borrel en prima diner. Door Henk werden de teams uitgenodigd om volgende week bij ons te komen spelen, al 10 jaar lang de meest gastvrije baan van Nederland. Henk beloofde de bezoekende teams een ervaring die ze nog lang bij zal blijven.

Als ontvangend team zullen wij voor onze gasten ook ons beste beentje voor zetten.