Zonovergoten slotdag Zomercompetitie 2016

Maandag 31-10-2016, vandaag staat de jaarlijkse slotdag van de diverse zomercompetities op onze golfbaan gepland. Misschien weet u het nog?: maandag 28 oktober 2013: dezelfde wedstrijden, toen afgelast vanwege de zware zuidwesterstorm die over ons land en dus ook over “Het Woold” raasde. En dan de daarop volgende jaren: schitterend, zonnig weer met bijna zomerse temperaturen. Met recht toen ‘Índian Summer op Het Woold’ genoemd.

Ja, en u weet het al natuurlijk, ook vandaag hetzelfde weer. Dat is gewoon boffen, zou ik zeggen. Een heerlijke zonnige golfdag, 16 graden en een prachtige baan, getooid in warme, zachte herfsttinten.

Het wedstrijdprogramma voor vandaag:
2 x 9 holes op de Gezandebaan, een 9 holes en een 18 holes wedstrijd op de grote Vier Eijckenbaan.

Om 09.20 uur heet Frans Renette, ook namens de mede-organisatoren, Lieke Karsmakers en Frits Aarts, alle deelnemers van harte welkom. Liefst 95 golfers zijn vandaag van de partij: 24 voor de Gezandebaan; 16 voor de 9 holes wedstrijd en 55 voor de 18 holes wedstrijd op de Vier Eijckenbaan.

En dan de spelvorm vandaag . Frans Renette legt het nog maar eens uitgebreid uit in de ‘briefing’, kort samengevat: Texas Scramble Strokeplay met Handicapverrekening/Non-qualifying met teams van 4 personen/flight op beide banen. Verder een longest (hole 2 Vier Eijckenbaan) en een neary (hole 8) resp. hole 6 (Gezandebaan).

zomercomop 003Dan is er een shotgun-start voor de 18 holes wedstrijd op de Vier Eijckenbaan om 10.00 uur. De deelnemers aan de 9 holes wedstrijd worden geleidelijk ingevoegd. De mensen op de Gezandebaan starten om 11.00 uur. Op de Vier Eijckenbaan is de pinpositie vandaag blauw en iedere deelnemer slaat af van rood!.

En dan de wedstrijden vandaag. Ik heb het u boven al geschetst. Geweldig, gewoon genieten van deze ambiance en lekker met zijn viertjes (of incidenteel met z’n drietjes) een zo laag mogelijk slagen-aantal trachten te realiseren.

Na terugkomst is het natuurlijk weer hartstikke gezellig, niet binnen maar wel op het overvolle en zonnige terras buiten. Lekker nakletsen met een lekker drankje en hartige bitterballen van het ‘huis’. Let wel: eind oktober dus!

Dan, zo tegen de klok van half vier kan Frans Renette de prijswinnende uitslagen bekend maken. Eerst die van de Gezandebaan en daarna die van de Vier Eijckenbaan 9 en 18.

Winnaars zomercompetitie 2016 Gezandebaan:
Dames 1ste prijs: Pieternel Slegers met 700 punten; 2de prijs: Nel van den Boer met 676 punten.
Heren: 1ste prijs: Wim van den Boomen (674); 2de prijs: Frans Vial (665)

Winnaars van de dagprijs met een nettoscore van 45: flight Frans Vial, Elly Cortie, Jo Kluskens en Ria Dijkers. Verder de neary to the pin: Nelly van Deursen en Jan Schriks.

Winnaars zomercompetitie 2016 Vier Eijckenbaan 9 holes (Dames en Heren):
1ste prijs: Jo van Bree (322 punten); 2de prijs: Bart Nelissen (321).

Winnaars van de dagprijs met een nettoscore van 29: team Henk Sprengers, Tine Verleg, Gerard van de Moosdijk en Maya Thielen.

Winnaars zomercompetitie 2016 Vier Eijckenbaan 18 holes met Hcp: 30,1 tot 54,0:
Dames en Heren:1ste prijs: Bert Sterken, score: 653; 2de prijs: Huub Leenders, score 636.

Winnaars zomercompetitie 2016 Vier Eijckenbaan 18 holes met Hcp 0,0 – 30,0: Dames en Heren:

1ste prijs: Piet van Deursen (687); 2de prijs: Lenie Waals (674); 3de prijs: Mirjam Vonken (672) en 4de: Martien Verdonschot (671).
Dagwinnaars: 1ste prijs: team Henk van Oosterhout, Frits Aarts, Piet Leenen en Marij Knapen met een nettoscore van 55.
2de plaats: team Gré Peeters, Tom Waals, Wim Maas en Rika Willekens met dezelfde score.

Resteert nog de longest: Irene Teijssen en Jan van der Vorst; de neary to the pin: Ria en ja hoor, manlief Joop Konings! en tot slot de pechvogelprijs voor dit seizoen: David Verhees. (David miste de 1ste prijs op de 9 holes wedstrijd (Vier Eijckenbaan) doordat zijn laatste score niet werd opgeslagen, helaas!!)

U ziet het, een hele rits met namen en punten. Ik heb ze uiteraard niet allemaal vermeld. U kunt de uitslagen van deze dag en van de zomercompetities elders op de site nog eens op uw gemak nalezen. Alle prijswinnaars van harte proficiat. Geniet ervan.

Even later is er een dankwoord van bestuurslid en deelnemer Jan Beenker voor Frans, Lieke en Frits voor de uitstekende organisatie, ook dit jaar weer. Even later kan Frans Renette deze succesvolle dag afronden met een dankwoord aan alle deelnemers, maar niet nadat hij aandacht gevraagd heeft voor de start van de wintercompetitie, volgende week.

En tot slot: de lopende enquête binnen onze vereniging: formulieren kunt u ook vinden op de site (downloaden en invullen) en bij het administratiekantoor in het clubhuis.

P.S. Jan Beenker en Maurice van Gelder: dank voor de foto’s vandaag. U vindt HIER een sfeerimpressie
WECO-commissie: dank voor jullie inzet, een heel seizoen lang!

PR/Cie
Peter Fransen