Zonnigste parentoernooi ooit…

Het parentoernooi is een van de EVCO-klassiekers van Het Woold. En ook voor de editie van 2015 hadden zich meer dan 80 deelnemers ingeschreven. Die speelden 18 holes, waarvan negen op de Gezandebaan en negen op de eerste lus van de Vier Eijkenbaan van Het Woold op zondag 1 november.

Bij het parentoernooi bestaat een flight uit twee paren, Een paar bestaat uit twee personen, niet noodzakelijkerwijs partners van elkaar. Zij spelen samen volgens de chapman greensomespelvorm.

 

Maar goed zoals reeds gemeld meer dan 80 deelnemers die middels een shotgun van start gingen op een zonnige baan. Alhoewel, de term zonnig dekt de lading niet. Het is 1 november, er zijn geen deelnemers die een jas dragen, sommigen in een trui, de meesten in een polo of gewoon een shirt. En daarmee werd het het eerste toernooi in november dat met korte mouwen gespeeld kon worden ooit. 

paren300 002Ik tref op hole 1 van de Gezandebaan de flight met daarin Huub en Tonnie Manders. De sfeer zit er prima in. Huub slaat af, prima bal. Even later is Tonnie aan de beurt. De bal lijkt iets te kort. Maar bij het putten scoort ze gewoon een hele nette birdie. ‘Goh da’s nou vervelend, meldt Huub’, om vervolgens glimlachend door te lopen naar de volgende hole… Prima sfeer en prima spel dus, en dat gold over het algemeen ook voor het spel van de overige deelnemers aan de wedstrijd.

In het clubhuis aangekomen namen de meeste deelnemers nog een laatste restje zomerzon mee op het terras en togen aan het walking dinner dat werd geserveerd. Ondertussen werd de uitslag bekend gemaakt. 

– Longest dames.: Bernadette Raaymakers;
– Longest heen.: Henk Hoeks;
– Tweary: Bernadette & Rudolf Raaymakers.

Door misverstand kon er geen Neary geregistreerd worden daar de verkeerde bordjes bij hole 4 van de Gezandebaan waren geplaatst.

evco outfit 300En dan natuurlijk nog de uitslag van de wedstrijd:

1e prijs – Tonny & Huub Manders met 56 strokes NT;
2e prijs – Nellie & Leo Mikkers met 61 strokes NT;
3e prijs – Anneke Wolters & Jan Kloosterboer met 65 strokes NT

Misschien volgend jaar nog meer deelnemers, maar vast wel met iets minder weer. Jan Beenker en Maurice van Gelder bedankt voor de foto’s van deze wedstrijd. U kunt ze HIER op uw gemak bekijken en downloaden.

 

PvL
11-15