Zonnige slotdag van de Zomercompetities 2017

Maandag 30-10-2017, vandaag staat de jaarlijkse slotdag van de diverse zomercompetities op onze golfbaan gepland. Toch nog maar eens teruggekeken naar voorgaande jaren. Weet u het nog? De afgelasting van deze slotdag in 2013 toen er een zware zuidwesterstorm over het land raasde. En dan de daarop volgende jaren: schitterend, zonnig weer met bijna zomerse temperaturen.

DSC 0010 200

Ja, en u heeft het natuurlijk zelf al ervaren, ook vandaag genieten we weer van ideaal golfweer. Dat is gewoon boffen, zou ik zeggen. Een heerlijke frisse en zonnige golfdag op een prachtige baan, getooid in warme, zachte herfsttinten. Zo, dat moest ik u toch even laten weten.

En nu ter zake dus:

Het wedstrijdprogramma voor vandaag:

DSC 0004 2 3602 x 9 holes op de Gezandebaan, een 9 holes en een 18 holes wedstrijd op de grote Vier Eijckenbaan.
Om 09.20 uur heet Lieke Karsmakers, ook namens de mede-organisatoren, Fans Renette en Frits Aarts, alle deelnemers van harte welkom. Liefst 104 golfers zijn vandaag van de partij: 24 voor de Gezandebaan; 8 voor de 9 holes wedstrijd en 72 voor de 18 holes wedstrijd op de Vier Eijckenbaan.

En dan de spelvorm vandaag . Texas Scramble Strokeplay met Handicapverrekening/Non-qualifying met teams van 4 personen/flight op beide banen. Verder een longest (hole 2 Vier Eijckenbaan) en een neary (hole 8) resp. hole 6 (Gezandebaan). Dan is er een shotgun-start voor de 18 holes wedstrijd op de Vier Eijckenbaan om 10.00 uur. De deelnemers aan de 9 holes wedstrijd worden geleidelijk ingevoegd. De mensen op de Gezandebaan starten om 1200-12.30.00 uur. Op de Vier Eijckenbaan is de pinpositie vandaag geel en iedere deelnemer slaat af van rood!.

DSC 0005 360En dan het wedstrijdverloop vandaag. Ik heb het u boven al geschetst. Geweldig, gewoon genieten van deze ambiance en lekker met zijn viertjes (of incidenteel met z’n drietjes) een zo laag mogelijk slagen-aantal trachten te realiseren. Na terugkomst is het natuurlijk weer hartstikke druk en vooral gezellig in ons “golfhome” . Lekker nakletsen met een heerlijk drankje en hartige bitterballen van het ‘huis’.

Dan, zo tegen de klok van half vier kan Frits Aarts de prijswinnende uitslagen bekend maken, echter niet nadat hij in zijn “korte preek” laat weten dat deze zomercompetitie inderdaad zomers afgesloten is. Wees echter dankbaar dat je gezond iedere week over zo’n mooie baan mag lopen!

Winnaars zomercompetitie 2017 Gezandebaan:

DSC 0006 360Dames 1ste prijs:Marlies Leenders; 2de prijs: Jolowies Kluskens
Heren: 1ste prijs:Thieu Wijen; 2de prijs: Jo Kluskens
Winnaars van de dagprijs: flight Jolowies Kluskens, Willem Bakker, Riek Verhees en Jan Schriks. Verder de neary to the pin: Jan Moors en Fien Kuijpers.

Winnaars zomercompetitie 2017 Vier Eijckenbaan 9 holes (Dames en Heren):

1ste prijs: Allard Smeenk , 2de prijs: Bart Nelissen, 3de prijs: Jo van Bree
Winnaars van de dagprijs: team Allard Smeenk, Frits Aarts, Gerard van de Moosdijk en David Verhees.

Winnaars zomercompetitie 2017 Vier Eijckenbaan 18 holes: Dames en Heren:

DSC 0008 3601ste prijs: Jan van Grotel; 2de prijs: Mirjam Vonken; 3de prijs: Bert de Lau 4de prijs: Jos Hendriks; 5de prijs: Jan Derks
Dagwinnaars: 1ste prijs: team Martien Verdonschot, Raymond Palmer, Annie Pleunis-Aarts en Hille Hage-Veelings (netto score 56)
2de plaats: team Jan van der Vorst, Nelly Gerrits, Peter Fransen en Anneke Wolters. Score: 57.

Resteren nog de longest: Irene Teijssen en Jan Derks; de neary to the pin: Jaqueline van Oosterhout en Jan Beenker

U ziet het, een hele rits met namen. Ik heb ze uiteraard niet allemaal vermeld. U kunt de uitslagen van deze dag en van de zomercompetities elders op de site nog eens op uw gemak nalezen. Alle prijswinnaars van harte proficiat. Geniet ervan.

DSC 0009 360Tot slot is er een dankwoord van eerste prijswinnaar Jan van Grotel voor de WECO-leden voor hun inzet en het vele verrichte werk, ook dit jaar weer. Verder dank aan de baaneigenaren en het baanmanagement, de greenkeepers, de marshall’s , de horeca en PR-lid/verslaggever Peter Fransen. Zij allen verdienen een warm applaus! 

Even later kan Frits Aarts deze succesvolle dag afronden met een dankwoord aan alle deelnemers, maar niet nadat hij aandacht gevraagd heeft voor de start van de wintercompetitie, volgende week maandag 6 november.

 

P.S. Jan Beenker: dank voor de foto’s vandaag.
DSC 0012 360WECO-commissie: nogmaals: dank voor jullie inzet, een heel seizoen lang!

PR/Cie
Peter Fransen