Zonnig uitstapje naar Prise d’eau

prise-deau-golf-2Op woensdag 12 februari ging de wekker vroeger af dan we gewend zijn. Fris en vol energie begonnen we aan deze nieuwe dag. Harry Welten had weer een  golfdag voor ons geregeld op ”Prise  d’ eau “ bij Tilburg. Harry had de weersvoorspellingen bestudeerd en dacht ……. Dat moet lukken!!! Iets wat niet zo natuurlijk is in deze tijd van het jaar. En jawel hoor, 27 mensen meldden zich aan voor dit sportieve uitstapje. Geen extreem hoog aantal maar wel een zeer select gezelschap! We hadden een prachtige winterdag. Strak blauwe lucht en 9 graden. De wind was fris maar het zonnetje was geweldig. Na ontvangst met koffie en cake legde Harry de spelregels uit. Niet opteeen en je zomerhandicap is uitgangspunt. Er werd driftig gezocht naar de nieuwe NGF pasjes met de juiste gegevens We begonnen om 10.00 uur op De Blaak 9 holes. De caddymaster  had de regie over de start van de flights. Hij deed dat met humor en enthousiasme. Hij maakte ons erop attent dat sommige gedeelten van de baan erg nat waren. Toen ik de letterlijke vertaling vond van Prise d’ eau zag ik dat het…. Let wel… KRAAN  of TAPPUNT is. Nou, de kraan had wel erg lang open gestaan op sommige plekken!

Bij hole 9 verraste de caddymaster ons met wat extra vocht, een echte Tilburgse kruidenbitter  Een Schrobbeler. 21 %. Daarna stond in het restaurant een kop dampende mosterdsoep voor ons klaar. De tweede 9 holes liepen we  op de Syster. Rond 3 uur verdween de zon langzaam achter de wolken, de wind begon aan te trekken en het werd kouder. Maar het is droog gebleven. In het clubhuis was de entree redelijk verhit en opgewonden. De ogen van de aanwezigen waren gericht op het tv scherm. En,  ja hoor….. Weer een gouden en een bronzen plak voor de schaatsers.

Maar onze golfers hebben ook goed gepresteerd. Hier komen de namen van de prijswinnaars

  • Neary – niemand heeft de neary gehaald.
  • Longest drive Heren:   Jos Hendriks
  • Longest drive Dames:  Jose van der Wijst

Klassement Dames:

  • 1e Elly van Doorn met 23 punten;
  • 2e Riek Smulders met 22 punten;
  • 3e Maya Tielen met 22 punten (hogere handicap)

Klassement Heren:

  • 1e Raymond Palmer met 33 punten;
  • 2e Harry Welden met 32 punten;
  • 3e Henk Sprenger met 32 punten (hogere handicap)

Allemaal Van Harte Gefeliciteerd!! Tot slot werd er een typisch Brabantse maaltijd geserveerd: Hutspot met een speklapje en rookworst. Van elk bord was een kleurenplaatje gemaakt. Na een kopje koffie ging iedereen voldaan naar huis. We konden terugblikken op een fijne, gezellige dag. Harry,  Dank je wel namens alle deelnemers  en graag tot de volgende keer.

Marjan