Zinderende matchplayfinales

rens v 300Een keer per jaar staat Het Woold bijna een geheel weekend in het teken van de Matchplaykampioenschappen. Zo ook afgelopen weekend. Op zaterdag en zondag werden de halve finales en finales in de diverse categorieën afgewerkt. Op die dagen komen alleen de beste golf(st)ers van de vereniging nog uit tegen elkaar. In de weken voor het matchplayweekend zijn de voorselecties gespeeld.

Vier categorieën

De matchplaykampioenschappen worden gespeeld in vier categorieën, te weten twee voor dames en twee voor heren. Wie 55 jaar of ouder is kan ervoor kiezen om te spelen in de categorie 55+, Kan, want sommigen kiezen ervoor om ondanks dat zij aan het leeftijdscriterium voldoen, toch uit te komen in de categorie 1. Degene die wint in categorie 1 (dames of heren) mag zich matchplaykampioen van Het Woold noemen.

 Meer deelnemers

In totaal namen 88 leden van Het Woold dit jaar deel aan de matchplaykampioenschappen. En dat is mooi. Niet alleen stijgt het aantal deelnemers gestaag, maar ook het niveau van de spelers stijgt, en deze spelers zijn beter aan elkaar gewaagd, maar daaover later meer…

Heren Categorie 1

De jeugd heeft de toekomst. Dat werd al duidelijk tijdens de NGF compettie eerder dit jaar. En wie de de lijst voor de finales en halve finales bekeek zag dat Rens Vendrig (1994), Rens van der Schouw (1996), Ted Schulkes (1993) en Dane Cvetkovic (1998) hadden afgerekend met de overige 28 (oudere) spelers die uitkwamen in categorie 1. Uiteindelijk kwamen Rens Vendrig en Ted Schulkes uit tegen elkaar in de finale. En die was spannend. Pas tijdens een sudden-death playoff op hole 19 trok Rens Vendrig aan het langste eind en won van Ted Schulkes. Dane Cvetkovic werd derde, Rens van der Schouw vierde.

Dames Categorie 1

truus s 300In de categorie Dames 1 waren er dit jaar 12 deelneemsters. Het waren Truus Sanders, Karin Jobse, Bernadette Raymakers, en Miriam Elzinga die mochten gaan uitmaken wie van hen matchplaykampioen zou worden. En ook hier werd het ongemeen spannend. Ook de finale van deze categorie stond na het spelen van hole 18 nog steeds op all square, zodat een sudden death playoff nodig was. Die werd op hole 19 gewonnen door Truus Sanders, die daarmee dus ook matchplaykampioen werd. Karin Jobse werd tweede, Bernadette Raymakers derde en Mirian Elzinga eindigde als vierde in deze categorie.

Heren 55+

In tegenstelling tot de voorgaande twee categorieën was er bij de heren 55+ geen playoff nodig om te bepalen wie hier als categorie-winnaar uit de bus zou gaan komen. Jan Gondrie won in de finale van Jack van der Vleuten. Harrie Sanders werd derde en Toon van der Cruijs werd vierde. Er waren ook in deze categorie 32 deelnemers dit jaar.

Dames 55+

Met evenals in categorie-1 12 deelneemsters was ook de categorie Dames 55+ dit jaar goed bezet. En ook hier was de finale er eentje voor in de boeken. Anneke Wolters had aan Jacqueline van Oosterhout een taaie tegenstander. Zo taai dat zij pas op hole 18 de wedstrijd in haar voordeel kon beslissen. Marijke Smulders werd derde in deze categorie, Tilly Hendriks eindigde als vierde.

Een zinderende dag

De matchplayfinales waren dit keer zoals dat hoort. Ongemeen spannend tot op het laatste moment. De Weco (complimenten voor de organisatie) kan terugkijken op een zeer geslaagd toernooi. Meer deelnemers die elkaar het vuur na aan de schenen legden en een stijgend niveau. GV Het Woold draait als een tierelier en als dat ergens duidelijk te zien is, dan was dat tijdens de afgelopen matchplaykampioenschappen met maar liefst 88 deelnemers.

Cor Smulders maakte foto’s van alle winnaars en finalespelers en die vindt u HIER.

Op naar de matchplaykampioenschappen van 2016!

pvl/0815