Yvonne en Toon van de Cruijs winnen Woold Masters 2018

yvonne 360Zondag 7 oktober 2018, in tegenstelling tot eerdere berichten, ook dit jaar weer net zo zonnig en stralend dan in voorgaande jaren, gewoon een prachtige herfstdag. Vandaag liefst 120 enthousiaste deelnemers en zes categorieën, waarbinnen gestreden kan worden om het kampioenschap 2018.

Dit jaar kan er weer worden gespeeld op de twee wedstrijdbanen : De Gezandebaan (2 x 9 holes) met zowel voor heren en dames ieder 1 categorie (24 deelnemers) en de Vier Eijckenbaan (18 holes) met voor dames en heren ieder twee categorieën:Hcp: 0-18,4 en 18,5-54,0. Hieraan nemen ca 96 golfers deel.

Zie hier de ingrediënten voor deze, door onze WECO perfect georganiseerde, afsluiter van het zomerseizoen. Rond de klok van 10.45 uur is het zover. Allereerst is er het hartelijke welkomstwoord van verenigingsvoorzitter Harry Span, die alle deelnemers een bijzonder mooie golfdag op de prachtige banen van het Woold toewenst. Vandaag alweer de  achtste Woold Masters. Daarna volgt de ‘briefing’ van Martien Verdonschot namens de organiserende wedstrijdcommissie. (Gré Peeters, Frans Renette, Frits Aarts en Martien Verdonscho)t.

Een korte samenvatting: Gezandebaan: Stableford met Hcp verrekening ; Vier Eijckenbaan: Categorie 0-18,4: Strokeplay met Hcp-verrekening en categorie 18,5-54,0: Stableford. Martien vraagt vooral aandacht voor de speelsnelheid.

Graag bij terugkomst de kaarten z.s.m. invoeren en daarna inleveren bij de organisatie. De dame en de heer met de laagste netto score (minst aantal slagen na verekening HCP dus) uit de categorie 0-18,4 worden uitgeroepen tot Wooldmasters van het jaar 2018.

Verder: Gezandebaan: neary hole 6
Vier Eijckenbaan: Neary to the pin: hole 8; Neary to the line en longest: op hole 18.

marjolein 360Na de prijsuitreiking volgt om ca. half acht de “ceremonie ter plaatsing van de kampioenen tegels” in de bekende ‘Circle of Fame’.

Toch ook de moeite waard om te vermelden: Voor de winnaars in alle klassen bieden onze golfvereniging en GVR ‘s avonds een 5-gangendiner voor twee personen aan! Eet smakelijk!!

Er volgt een enerverende en vooral gezellige golfmiddag. Er valt immers ook voor de mindere “golfgoden” in hun categorie een eervolle plaats te verdienen. Dank ook aan Frits Aarts en marshall Albert van Beurden voor de worstebrood-catering in de baan!

Rond de klok van vijf zijn alle flights weer terug op het ‘thuishonk’ en buigt de organisatie zich over de resultaten. Intussen is het natuurlijk weer een gezellige boel onder het genot van de nodige drankjes en diverse smakelijke snackjes.

Tja, en dan verwacht je normaliter om ca 18.00 uur de prijsuitreiking door de commissievoorzitter. Dat gaat ook wel gebeuren maar niet voordat de ceremonie voor de plaatsing van de kampioenschapstegels in de welbekende “circle of fame” is afgerond. Onder leiding van voorzitter Harry, de kampioenen matchplay en strokeplay 2018 (Marjolein van der Kruis, Nick Bronzwaer, Ruth Zegwaard en Ted Schulkes) en met een fiks aantal belangstellenden worden de beide tegels door het viertal vakkundig ingelegd.

tedruth 360En dan de uitslagen-presentatie, verzorgd door Frans Renette, Martien Verdonschot en Gré Peeters. U kunt die ook lezen op de website. Ik kan in dit verslag volstaan met de prijswinnende golfers:

Neary to the pin op de Gezandebaan: Marijke Leereveld en Pieter van den Hurk.

Vier Eijckenbaan:
Longest : Miranda Raaijmakers en Fabio van de Coevering.
Neary to the pin: Margriet van Schijndel en Toon Karsmakers
Neary to the line: Marjolein van der Kruis en Theo Lankhorst.

Dan nog de overall-winnaars:

Allereerst de Gezandebaan:
Dames: 1ste prijs: Thea van Groetelaars; 2de prijs: Maria Verbaarschot
Heren: 1ste prijs: Wiel Boonen; 2de prijs:Willy van Son 

Vier Eijckenbaan:

Dames 18,5-54,0: !ste prijs: Miranda Raaijmakers); 2de prijs: Myriam Vonken ;3de prijs: Rian Stokmans.
Dames: 0,0-18,4: 1ste prijs en kampioen 2018: Yvonne van de Cruijs; 2de prijs: Ann Jackson.
Heren 18,5-54,0: 1ste prijs: Jort van Stekelenburg; 2de prijs: Jan Kloosterboer; 3de prijs: Peter Fransen..
Heren 0,0-18,4: 1ste prijs en kampioen 2018: Toon van de Cruijs; 2de prijs: Jan Liebregts; 3de prijs: Sjaak Leenders

Alle winnaars: uiteraard van harte proficiat!!

Even later is er een dankwoord van de beide winnaars (Toon en Yvonne). Het was een gezellige en erg mooie dag. Dank hiervoor.
Daarna kan Harry deze welgeslaagde dag afsluiten met een dankwoord aan de wedstrijdcommissie. Het was weer voortreffelijk.

dansen masters 360Later op de avond genieten velen nog van een smakelijk diner-dansant bij de muzikale klanken van John van der Heijden en, jawel, tussen de gangen door, van een ‘welgevulde’ dansvloer. U raadt het al, het is dus nog lang bijzonder gezellig in het clubhuis.

De Wooldmasters! Eigenlijk toch wel het gezelligste kampioenschap van het golfjaar.

Rest nog een dankwoord voor het horeca-personeel , marshall Albert, de WECO en Jan Beenker voor de foto’s. De overige foto’s van de Masters vindt u HIER

Tot 2019.

PR/Cie
Peter Fransen