Warm en droog

bcmeeting 001De Rabocompetitie van 12 juli samenvatten in twee woorden? Warm en droog. Aangenaam warm, heerlijk om te golfen, dat is wel eens anders geweest. Daarbij tevens warm in de zin van sfeervol, zowel overdag als ’s-avonds op het terras.

En droog, droger dan ooit tevoren. Dit had gevolgen, te zien aan de scores. Die waren gemiddeld lager dan normaal. De droge harde ondergrond zorgde voor ballen die stuitten op vaak onvoorspelbare wijze. De greens zagen er door het werk van de greenkeepers naar omstandigheden prachtig uit, de fairways ook, maar het was onmogelijk het gras overal groen te houden.

En daar waar het gras uitgedroogd was, was het niet verstandig de normale lange clubs te gebruiken omdat het raken van de grond leidde tot ballen die alle kanten opvlogen. Zoals we hebben gezien.

We zagen ook weer “de getopte bal” met de bijkomende vraag: “Waarom kijk ik toch steeds op terwijl ik weet dat ik dat niet moet doen? Hoe kan dat toch? “ Dat vraagt om een korte uitleg. Een golfswing wordt op snelheid nagenoeg automatisch uitgevoerd. Dat automatisme zit opgesloten in de kleine hersenen. Nadenken verstoort het automatisme. Nadenken en bewust een beweging uitvoeren gaat via de grote hersenen. Bij een rustig uitgevoerde oefenswing gaat dat prima. Maar als de definitieve, snellere swing wordt ingezet nemen de kleine hersenen het over en die hebben opkijken toevallig wel op het programma staan. Gevolg: Getopte ballen. Helaas.
En dan? Les nemen en bewust leren swingen zonder op te kijken, dit oefenen tot het geautomatiseerd is en opgeslagen in de kleine hersenen en dan terug de baan in. Kost een paar maanden maar dan heb je ook wat. Of oplossing twee: Accepteren, kost niets, werkt onmiddellijk, maar opkijken en getopte ballen blijven je deel.

Uiteraard werden er ook winnaars gehuldigd. Bij de dames en de heren waren dat Marij Coolen en Jan Zegwaard. De longest ging naar Rianne Vink en Ruud Vonk (gast), de nearest naar Mary Coolen en uw verslaggever. Beste Bruto scores kwamen op naam van Karin Jobse (97 slagen van blauw) en Rinus van Mullekom (84 slagen van wit).

Onze voorzitter bedankte het personeel van het Woold nogmaals met de verrichtte werkzaamheden tijdens de Business Challenge begin juni. Applaus was hun deel.

Bij de bedrijfspresentatie werd Jos Vlemmix van VKV Kunststof verspaning, gevestigd in Deurne door onze voorzitter ondervraagd. Jos is 5 jaar terug gestart op de Gezandebaan in Heusden, dichtbij de golfbaan. Het bedrijf bedient nu 50 afnemers van kunststof onderdelen. Het zouden er veel meer kunnen zijn ware het niet dat het vinden van goed personeel problematisch is, iets wat trouwens in de hele technische branche gevoeld wordt.
Meer informatie is te vinden op: www.vkv-kunststoffen.nl

Bij de volgende bijeenkomst mag Frans Sijben Mokrupak presenteren.
Gasten mogen worden uitgenodigd door Jan Liebregts Financieel Advies en door Ralph van Dooren namens Xidoor.

Wat blijft hangen in het geheugen over deze dag? Dat het warm en droog was en de avond op het terras méér dan gemiddeld aangenaam.

Volgend treffen: 9 augustus Rabocompetitie. Ondertussen gaat de matchplaycompetitie de knock-out-fase in.

Uw verslaggever van dienst,
Theo Lankhorst