Waarom wil je golfkampioen van Asten worden?

Ballonvaart-300Er is maar één antwoord mogelijk; Je wilt met de luchtballon mee. Je wilt met een luchtballon varen door het luchtruim boven Asten en omstreken.

Enkele gelukkigen onder ons is deze prijs reeds toegekomen. Door omstandigheden, natuurlijk zijn dat weersomstandigheden is het tot nog toe niet gelukt om de winnaars in het mandje van de ballon te krijgen en ze te laten genieten van een heuse ballonvaart.

 

Vrijdag 5 september kon het eindelijk doorgaan. Van de winnaars die recht hadden op een plek in het mandje was er niet één die zelf mee ging of kon. De winnaars hadden wel voor vervangers gezorgd.

Helaas voor Manon die was verhinderd maar niet voor mij, want ik mocht met mijn zoon in haar plaats mee. Uiteraard zijn we Manon heel erg dankbaar dat ze ons gevraagd heeft wij hebben het graag gedaan.

Het is een geweldige ervaring en een aanrader om te doen wanneer je de kans hebt. Je vliegt ruim een uur in alle rust en stilte op ongeveer 1.000 tot 1.500 m hoogte over allemaal herkenbare gebieden.

De landing in Ysselsteyn (bij Venray) is zeer soepel en bekwaam uitgevoerd door de piloot van de ballon. Direct na de landing zijn degenen die voor de eerste keer een ballonvaart maakten geheel volgens traditie in de adellijke stand verheven.

Daarom wil je dus kampioen van Asten worden. Aanstaande vrijdag kan dat zomaar gebeuren. Voor iedereen die meedoet.

Ik ben er bij en heb er zin in.
Altijd een erg leuke dag.

Met een vriendelijke golfgroet,
Leon en Tijn Verkoelen