Waarom de jeugd belangrijk is in de golfsport

jeugdplanOok in de golfsport is het belangrijk om de jeugd in zo’n vroeg mogelijk stadium optimaal te begeleiden. Eerst golfles van een van onze pro’s, en dan de praktijk in de baan beleven, daar leren daar waar het moet gebeuren. Fouten maken, oplossingen zoeken en lol beleven daar waar dat het leukste is….op het gras van de golfbaan.

We hebben bij het Woold een gedreven jeugdcommissie en pro’s die zich met veel passie en inzet bezig houden met de jeugd. Golf leer je door de techniek te beheersen en dat leer je door goede begeleiding en oefenen.

 

Er is echter een heel belangrijk aspect dat alleen geleerd kan worden in de baan. Omgang met elkaar, spelinzicht , toepassing van de juiste techniek , goede keuzes maken en vooral veel plezier beleven aan het spel.

De plaats waar deze techniek, spelinzicht en de mindset ( hoe zit het tussen de oren ) elkaar treffen is op de golfbaan. Daar moet het gebeuren en daarom gaan we als jeugdcommissie hiervoor een en ander faciliteren. We gaan onze jeugd de mogelijkheid geven om onder begeleiding de baan in te gaan. En wel met echte tegenstanders van andere verenigingen en ook op vreemde banen.

Lijkt het je leuk om eens vrijblijvend te komen kijken bij onze golfjeugd?

BR/pvl0714