Vriendjes en vriendinnetjesdag

Zondagmiddag op Het Woold, het weer is wisselvallig, soms zon, dan weer een buitje. Het is op deze zondagmiddag nog drukker dan normaal. Een volle driving range, maar ook op de putting green, de chipping greens en de Gezandebaan is het een drukte van belang. De reden? Het is vandaag vriendjes en vriendinnetjes dag. En daaraan doen 42 jeugdige golf(st)ers mee.

vriendjes001 530

De jeugdopleiding op Het Woold draait als een trein. Niet in de laatste plaats door de activiteiten van een enthousiaste jeugdcommissie en de inzet van de mensen van de golfopleiding. En dat kun je zien. Er worden iedere jaar weer heel wat kinderen naar het GVB begeleid.

vriendjes002 300Tijdens de Vriendjes en Vriendinnetjesdag mogen, zoals de naam al doet vermoeden, door de kinderen in de opleiding vriendjes en vriendinnetjes uitgenodigd worden om kennis te maken met de golfsport. Op een speelse manier, maar wel met een wedstrijdelement erin gebouwd.

En zo wordt er geput, gechipt, maar ook gewoon samen gespeeld op de Gezandebaan. Op de driving range wordt een competitie afgewerkt met de flightscope. Wie slaat x-meter in het minst aantal slagen? Het is een drukte van belang.

Later op de middag terug naar Volentieri. Met een hapje en een drankje nakletsen en kijken wie het dit keer het beste heeft gedaan. Een leuke dag dus, de kinderen hebben genoten. Op naar volgend jaar!