Vorrrrm

golfballen300Laatste competitiedag, prachtig weer en de plicht om 6 punten te halen, zodat we klassebehoud garanderen. Met recht vraagt onze captain op zondagmorgen rond een uurtje of 9 of we in vorrrrrm zijn?

Ik kijk naar beneden en zie mijn atletisch lijf (?) met overwegend ronde vormen met bolvormige contouren en lijnen. Ik richt mijn blik op en kijk eens in het rond. Mijn ogen ontmoeten andere lichamen die lang en slank gevormd zijn. Ik zie vrouwen in de vorm van een zandloper, breed van boven en onder en slank in de taille. En ruitvormige lichamen; slank van boven en onder en vollere vormen rond de heupen. We hebben allemaal wel een bepaalde vorrrrm.

Met zijn achten vormen we samen 1 team en met elkaar geven we vorm aan de golfcompetitie. Daarbij zoeken we naar de ultieme vorm om de volgende competitiedag in te gaan. We vormen duo’s, waarvan we verwachten dat deze samenwerkingsvorm het beste resultaat geeft. Soms besluiten we om de samenstelling om te vormen, omdat we ervan overtuigd zijn dat dit een positieve invloed zal hebben op onze vorrrrm.

We spelen op de Albatross, een knusse baan in Prinsenbeek. Perfect geschoren fairways, snelle greens en stug frinchgras vormen 9 uitdagende holes, die onze vorrrm van de dag op de proef stellen. Deze golfbaan vraagt om precisie en denkwerk want vingervormige bunkers, druppelvormige waterpartijen en bomen in de vorm van een sta-in-de-weg doen een appèl op een goede golftechniek en het uiterste van je mentaal vermogen.

Er ontspint zich een mooie strijd tegen de dames van Welschap.  De doorgevoerde hervormingen werpen vrucht af in de dubbels, bij de lunch staan we met 4-2 voor. Uiteindelijk ben je op jezelf aangewezen in de singles. De temperaturen lopen op. Dat geldt voor het weer en voor de energie van de wedstrijd, spannend is het wel. We ervaren of we de vorrrm hebben, die nodig is om deze wedstrijd om te vormen naar een ware overwinning.

De dames van Albatross en de Peelsche zien we komend jaar niet meer terug in deze klasse. Een degradatie is helaas hun deel.
Welschap ontmoeten we in 2019 waarschijnlijk weer. Terwijl de dames van de Eindhovensche de onbetwiste winnaars van deze klasse zijn, van harte gefeliciteerd!

Uiteindelijk steken we een vuistje in de lucht, we zouden een erehaag voor onszelf mogen vormen. We winnen met 10-8 en klassebehoud is een feit.

Dus captain, in antwoord op jouw vraag…………………… we waren in vorrrrm.

Namens dames 1,
Marij Coolen