Verslag Rabocompetitie Businessclub het Woold 12 maart 2015

ad verhoevenDonderdagmiddag 12 maart jl., meer dan 80 leden van de businessclub stonden weer in de startblokken om af te slaan voor de 1e golfmiddag en natuurlijk ook de avond, want met elkaar golven en ‘buurten’ geeft een gezellige en sportieve bijeenkomst.

Uit de meer dan 90 bedrijven welke lid zijn van de businessclub het Woold was Ad Verhoeven De Peel diegene die op 12 maart jl. zijn bedrijf Ad Verhoeven De Peel mocht presenteren. Onder regie van Henk Hoeks werd het een interview, waarbij de levensloop van Ad van bijna 65 jaar de revue passeerden.

Nadat Ad in Oijen aan de Maas was geboren op een gemengd boerenbedrijf en opgroeide in het mooie polderlandschap met de natuur, was zijn richting al snel bepaald. Boer worden, maar na een landbouwopleiding was het toch de zuivelindustrie in en om Tilburg dat in 1970 zijn werkterrein werd. Rond de Loonse en Drunense Duinen was zijn taak om de melkveehouders te adviseren over melkkwaliteit en coöperatiezaken.

Na de vele fusies in de Zuivel mocht Ad leiding gaan geven aan een club adviseurs vanuit Campina Melkunie en mede ontwikkelen van zaken die goed waren voor boer en burger. Gezonde melk van gezonde koeien.

In 2005 koos Ad alsnog voor het starten van een eigen bedrijf van waaruit hij boeren en burgers ging adviseren op het terrein van Natuur en Landschap. Direct contact met boeren en burgers, waarbij het samen behouden en duurzaam beheren van het buitengebied, nog altijd zijn passie is. Zijn taak hier was om met behoud van boerenbedrijven aan de rand van de EHS ( Ecologische Hoofdstructuur) rond het nationaal park verder aan te kopen en middels kavelruil de bedrijven toch een bestaan te geven in samenhang met Natuur en Landschap. Hierna vanaf 2009 in de 8 Peelgemeenten Stika ( Stimulering Kader Groen Blauwe Diensten) opgezet voor de gemeente, waterschappen en Provincie.

Met een financiële ondersteuning aanleggen van natuur en beheer adviseren en coördineren, heeft reeds geresulteerd in ca. 150 projecten. Naast deze grote klus, zijn er diverse kavelruil projecten opgestart in overleg met ZLTO, Waterschappen etc. Maar ook particulieren opdrachtgevers, zoals Manage Heijligers uitbouwen naar een internationaal hippisch centrum in Asten en compensatieprojecten zijn steeds weer uitdagingen voor combinatie van Economie en Landschap.

Naast deze zakelijke projecten vanuit zijn bedrijf Ad Verhoeven De Peel, probeert hij ook zijn steentje bij te dragen als lid van de Baancommissie als, coördinator bij onze golfbaan het Woold voor de Flora en Fauna inventarisaties samen met een werkgroep met leden van het IVN. Zie de boekwerken in de hal van ons clubhuis. Als hobby is Ad bezig met het mede ontwikkelen van een speeltuin nabij Manage Heijlegers en mag hij graag golven en schilderen.

Henk stelde als laatste de vraag aan Ad: ‘Wat is jouw advies voor deze businessclub’?
Het antwoord van Ad luidde als volgt: ‘Blijf jezelf en stel je open voor collega’s, deze club is daar uitermate geschikt voor’.

Uitslag eerste wedstrijd binnen de Rabocompetitie 2015

  • Dagwinnaar dames: Femke van der Horst
  • Dagwinnaar heren: Rinus van Mullekom
  • Longest dames: Engeliene van der Horst
  • Longest heren: Frans van Eijk
  • Neary dames: Sohpia van Eijk
  • Neary heren: Peet Mertens