Verslag Rabocompetitie 21.05.15

rabo2015 300Op donderdag 21 mei jl. organiseerde de Businessclub haar derde Rabocompetitie van dit seizoen.

Er verschenen minder leden aan de start dan gebruikelijk (mogelijk waren diverse mensen al aan het genieten van een lang pinksterweekend), maar de sfeer was er niet minder om. In de Alpen en in Italië werden de vakantiegangers ‘getrakteerd’ op onweer en hagelbuiten, maar in Heusden was het wederom fantastisch golfweer.

Om 13.30 uur vertrokken de eerste deelnemers (18 holes), gevolgd door de 9-holes spelers die om 16.30 uur aanschoven. De gang zat er goed in, er waren nauwelijks wachttijden en rond de klok van 18.30 uur waren de eerste flights al weer terug bij het clubhuis voor een welverdiend drankje.
Nadat de deelnemers van de 9 holes rond 19.00 uur kwamen binnengedruppeld, nam de voorzitter Henk Hoeks de microfoon ter hand voor het officiële gedeelte van de dag.

Degenen die de Rabocompetitie regelmatig bezoeken, weten dat telkens een lid wordt uitgenodigd om zijn/haar bedrijf voor het voetlicht te brengen. Deze keer was de eer aan Royal Eijsbouts uit Asten. Omdat het natuurlijk veel interessanter is de klokkengieterij en het bijbehorende Nationaal Beiaardmuseum in zijn geheel te bekijken, nodigen Joost en Hanneke Eijsbouts de leden van de Businessclub uit voor een bedrijfsbezoek op een nader te bepalen datum.

Het museum beschikt o.a. over een complete beiaard en een unieke verzameling torenuurwerken. De techniek van het vormen en gieten van klokken wordt op een begrijpelijke wijze aanschouwelijk gemaakt.

Vervolgens werd aandacht gevraagd voor hetgeen waar de competitie feitelijk om draait: de winnaars.

  • Longest heren: Mathieu Wijnands
  • Longest dames: Vivian Schriks
  • Neary heren: Jan Karel Jobse
  • Neary dames: Karin Jobse

De dagwinnaars (zie foto) zijn Marian Kessels-Mutsers en Frans van Poppel

Moe, maar voldaan konden de deelnemers aan het einde van de avond weer huiswaarts, mede dankzij de medewerkers van restaurant Volentieri, die het telkens weer voor elkaar weten te krijgen een verrassend en zeer smakelijk diner voor zo’n groot gezelschap op tafel te toveren!

Graag willen wij u nogmaals wijzen op de bedrijvencompetitie van 11 juni aanstaande, waarvoor u zich nog steeds kunt inschrijven.

De eerstvolgende ‘reguliere’ rabocompetitie is op donderdag 9 juli.