Verslag RABO Businesscompetitie 12-10

rabobc1210 001 360Het was fantastisch mooi weer maar de kettingzaag van Jan was vaak niet op de goede “plaats”!

Op donderdag 12-10 wederom BC golf. Dit keer met een vroegere start dan normaal dit i.v.m. het eerder donker worden. De zon scheen volop. Wat een verschil met de winterse buien van september. Bovendien is het al weer de laatste wedstrijd van het seizoen en er waren nog allerlei kanshebbers voor het Blauwe jasje. Maar daarover later meer.

Onze flight was met een startpositie op hole 8 de neary (van de 4 afslagen kwam er geen 1 op de green) dat was geen goed teken we zouden het vandaag heel zwaar krijgen. Al vele jaren speel ik golf en heb het genoegen gehad om met heel veel mensen te mogen spelen. De flight van vandaag Jan, Rene, Theo en ik en een dozijn ballen waren zeker niet voldoende om deze ronde af te maken. Zelfs zo “erg” dat de flight voor ons de ballen alvast klaarlegde als we weer bij de volgende hole aankwamen. (Ben: bedankt!! Zeker namens Jan) Een paar opmerkelijke zaken tijdens deze ronde.

  1. Er werd optimaal gebruik gemaakt van de golfbaan elke centimeter werd benut
  2. Zo haal je het maximale uit je lidmaatschap!
  3. (Jan Looijmans met de kettingzaag stond vaker niet op de goede plaats.
  4. Dat er zeer veel “spechten” in het bos waren
  5. Ook de vele “kabouters” deden hun werk
  6. “n Geweldige bal richting green geslagen…..alleen jammer dat de vlag dan telkens op de verkeerde plaats stond.

De score was natuurlijk niet best en dat we een flight hebben moeten doorlaten was ook nog wel te dragen bovendien hadden we bijna 6 uur gelopen, maar wat vooral heel fijn was …. De stemming in de flight was van het begin tot het einde goed te noemen zelfs heel gezellig ondanks de zeer vele “zoektochten’ naar de bal vandaar -12 (ballen)

Matchplay finale BC

Dit jaar hebben velen van ons meegedaan aan de BC matchplay wedstrijd. Die als een rode draad door het seizoen liep. Vandaag was het de finaledag en Jan-Karel Jobse en Rinus van Mullekom hebben er nog een mooie wedstrijd van gemaakt. Beiden speelden iets minder sterk als in de halve finales, maar dat zal wel aan de spanning gelegen hebben. De winnaar van dit seizoen Rinus van Mullekom. Rinus van harte gefeliciteerd tijdens de jaarvergadering zal daar nog extra aandacht aan besteed worden. Ook zal op die avond de winnaars van de blauwe jasjes bekend gemaakt worden.

Terugblik weekend Luxemburg

Het was top, goed georganiseerd. De stemming was fantastisch en de barman hoefde niet vroeg naar bed. Want een aantal leden binnen onze club vonden het wel heel gezellig. TOP! Zeker voor herhaling vatbaar in 2018. Nadere info volgt.

Welkom aan onze gasten van vandaag:

Op herhaling i.v.m. slechte weersomstandigheden tijdens de Rabocompetitie in september:
* Bas van Vliet via Van Gestel Buscatering van Marc Schultka
* Arie van de Wetering en Gerard Slegers via Heartbeat van Gerry Lardenois

Willy Feller i.v.m. bedrijfspresentatie: Lorenz Werts, Niek de Vries en André Janssen
Tomy Klein Zieverink: Jan Scheepers
Bas Hoebers: Steffie van der Velden, Lambert Brouwers en Jan Vinck (Netwerkclub040)
Ton van den Heuvel als nieuw lid van de BC van harte welkom met als gast Hans Vos.

Mededelingen vanuit de BC

– Vandaag nog een jarige in ons midden Femke van der Horst (Lang zal ze leven werd meteen ingezet)
– 9 november bedrijfsbezoek APM Terminals Rotterdam
– 28 en 29 november bedrijfsbezoek VDL Born
– 14 december Bye Bye diner in combinatie met de jaarvergadering. Thema Winter-BBQ in Kerstsfeer
met een speciale verrassing de 3D-printer die dit jaar al eens bij de club geweest is vanuit BC-lid Webusco.

De wintertrainingen van Rob Mouwen worden baanlessen. Iedereen wordt daar persoonlijk voor uitgenodigd. Waardoor het niveau van onze BC golfclub zeker weer hoger wordt.

Businessclublid van de Maand: Willy Feller -Firma Flex-Control+ in gesprek met Henk Hoeks

rabobc1210 002 360Zoals vertrouwd neemt Henk Hoeks het initiatief om een van onze BC leden in de spotlights te zetten. Deze keer is het Willy Feller van Flexcontrol. (ingeschreven bij het AMF en gecertificeerd).

Willy is van huis uit, in een tuindersgezin opgegroeid en via de HEAO terecht gekomen bij Deloitte. In 2012 is hij voor zichzelf gestart met als belangrijkste speerpunt: Verbeteren interne controle binnen bedrijven.

Doelgroep is de MKB, zoals hij vertelt in zijn verhaal maakt hij geen jaarrekeningen, aangiftes en ook fiscaal past niet in zijn strategie. Wat hij wel doet is: interne ondersteuning, analyse van contracten ook werkt hij samen met Nick de Vries en Andre Jansen voor marketing strategie en verandermanagement. Ook is hij externe deskundige bij de Fontys hogeschool, penningmeester bij de OVA.

Op het einde van dit interview krijgt Willy nog de volgende vraag van Henk Hoeks. Welke tip wil jij de leden van de BC meegeven: Zijn antwoordt hierop is. Voor het optimaliseren van de organisatie moet je bij mij zijn.

Prijsuitreiking van de BC op 12-10-2017

Hoogste score Jan Vinck (gastspeler)

3 Jeroen van Malsen 36 / Hellen Felten 36 
2 Joep Linden 36 / Dolly Veltman 36
1 Frans van Eijk 38 Blauwe jasje / Marja Verbeek 38 Blauwe Jasje

– De longest bij de dames Hellen Felten en bij de heren Bas van Vliet
– De neary bij de dames Marij Coolen en bij de heren Jan Vinck 

Restaurant en personeel, greenkeepers, maar ook de catering in de baan en de geweldige bediening was weer helemaal TOP.
De gerechten waren passend en overheerlijk met als slotakkoord een Bronzenbol een overheerlijk toetje. Met een compliment aan de keuken en alle mensen die daar aan bijgedragen hebben.

Het was weer een geweldige Businessdag die boeiend, leuk, interessant maar vooral gezellig en informeel was met een geweldige verzorging van zowel de baan (greenkeepers bedankt) als al het personeel in het restaurant en de keuken!

Graag tot de volgende bijeenkomst van BC het Woold.
Groet Jack van der Vleuten