Verregende maar zeer geslaagde Vriendinnendag

Soms zit het mee en soms zit het tegen, wordt wel eens gezegd. Eigenlijk zat alles mee op deze donderdag 27 augustus. De dag waarop de jaarlijkse vriendinnendag gepland stond. Een perfecte organisatie (Hannie Looijmans, Lieke Karsmakers en Lenny Hoeks), 69 enthousiaste deelneemsters (64 voor de Vier Eijckenbaan en 5 voor de Gezandebaan), een perfecte golfbaan, een warme ontvangst met koffie/thee en gebak en na afloop een smakelijk “walking dinner”.

Maar ja, dan het weer. De hele week prachtig golfweer behalve dan deze donderdag.

 

Inderdaad de hele dag regen en nog eens regen, geen plensbuien en dan weer droog, maar gestaag neerkomende lichte regenval. Je wordt er gewoon hartstikke nat van. Kijk maar eens naar de foto’s ‘in het veld’ van onze ‘vriendinnenfotograaf’ Jan Beenker: gezellig onder de paraplu en het zuidwesterhoedje. Enfin,bijna iedereen blijft enthousiast en de meesten zullen deze golftocht dan ook helemaal voltooien. Bravo!!

Om ca. 11.30 uur staat de ontvangst van de speelsters voor de Vier Eijckenbaan gepland en om 14.00 uur die voor de deelneemsters op de Gezandebaan (2 x 9 holes).
Na uitreiking van de scorekaarten is er het welkomstwoord van Eline van der Linden voor alle golfers en speciaal voor Hannie Looijmans, die er na haar ziekte gelukkig weer bij is.
Spelvorm vandaag: Texas Scramble, 2 vriendinnen per team en 2 teams per flight. Verder non-qualifying met handicapverrekening en 9 x de afslag per speelster in het team. Ik ga verder niet uitweiden omdat deze spelvorm bij iedereen natuurlijk genoegzaam bekend is.

Om 13.00 uur is er dan de shotgun start. Oh ja, niet vergeten: de neary to the pin: hole 8 en de longest op hole 18. Tot slot: uw toegewijde marshall voor vandaag: Will van de Moosdijk!
Eline wenst iedereen een fijne dag toe met, heel misschien, nog wel ergens een sprankje zon.

Vroeg in de avond, zo rond de klok van half zeven/zeven uur druppelen de meeste deelneemsters letterlijk en figuurlijk ons clubhuis binnen. Na een bezoek aan de douche- en kleedruimtes wacht er inderdaad een voortreffelijk diner. Koks en bedienend personeel: perfect! Zie ook weer de fotoreportage van Jan! En natuurlijk was het gezellig: lekker eten en kletsen met een drankje en zonder mannen.

En dan de prijzen. Uiteraard alleen voor degenen die de 18 holes geheel voltooid hebben.
Rond de klok van half acht is het dan zover en kunnen Lenny Hoeks en Lieke Karsmakers de winnaars bekendmaken.

Vier Eijckenbaan:
Neary: Jaqueline van Oosterhout; longest: Louise van de Vorst.
Wedstrijd: 1ste plaats: Annie en Lenie Waals met een netto score van 67.
2de plaats: Monique Wessels en Lenie van Berlo eveneens 67.
3de plaats: Ans Peters en Gerrie Driessen met een score van 69.

Gezandebaan: 1ste: Rieky Moors; 2de: Ineke Peeters; 3de: Ans Leenders.

Lieke wenst iedereen een smakelijke voortzetting van het diner en hoopt iedereen volgend jaar weer terug te zien.
Ook is er een dankwoord van Eline van der Linden voor de organisatie.

Werkelijk een geslaagde dag ondanks de gestage regenval. Ter compensatie: voor al diegenen die voor vandaag een greenfee hebben gekocht is er een extra greenfee. Gewoon, om ook eens te komen golfen als de zon schijnt!

Of het nog lang gezellig was, weet ik helaas niet, maar ik denk van wel.
Tot volgend jaar . Wij zien u graag terug!

P.S:
De foto’s van Jan ( Bedankt weer, Jan!!) : U kunt ze HIER nog eens op uw gemakje bekijken.

Pr/Cie Peter Fransen