Veerkracht zorgt voor eerste overwinning Heren-1

herkenbosch 300Zondagochtend 17 april, ook wij mogen eindelijk onze eerste competitiewedstrijd van het jaar gaan spelen. Na maandenlang wekelijks getraind te hebben zal het vandaag moeten gaan gebeuren.

Locatie: De Herkenbosche, de nieuwe naam van de baan die de meesten zullen kennen als (Burggolf) Herkenbosch. Een baan die inmiddels weinig verrassingen voor ons kent, aangezien er is voorgespeeld én onze eerste speler Rens V. vorig jaar competitie voor Herkenbosch heeft gespeeld. Het op papier sterke Rijk van Margraten staat op het programma, en dat hebben we geweten…

De ochtendpartijen verliepen wisselvallig. Foursome 1 & 2 werden pas op hole 17 beslist: de eerste werd helaas verloren, de tweede gelukkig gewonnen. Terwijl deze partijen konden gaan lunchen, was de derde partij al lang en breed binnen: Rens S. & Maarten waren namelijk na hole 12 al klaar met hun tegenstanders en hadden de punten keurig binnengehaald. Tussenstand: 4-2. Voor de meesten betekende dat snel iets eten en daarna meteen weer starten voor de middagpartijen.

En die zagen er aanvankelijk niet zo best uit. Gertjan was de enige die ruim voorstond en al op tijd gewonnen had, terwijl de andere spelers op een gegeven moment allemaal achter stonden: dat betekende werk aan de winkel. Na wat aanmoedigingen die naar elkaar over de baan werden geschreeuwd begonnen er een boel verschuivingen plaats te vinden: Onze spelers stonden niet meer down, maar square of zelfs up. Uiteindelijk draaiden 4 van de 5 andere singles hun achterstand om in een overwinning op hole 17 of 18, waardoor deze eerste wedstrijd op een klinkende 14-4 overwinning voor Het Woold uitdraaide!

Doordat ook Haviksoord hun wedstrijd won, zijn er nu 4 teams met 1 overwinning op zak in onze poule. Hierbij moet wel worden vermeld dat zowel Herkenbosch als wijzelf de thuisdag al gehad hebben en dus ook een wedstrijd minder gespeeld hebben. Volgende week spelen we op Het Rijk van Margraten, tegen Haviksoord. De kop is er af, we weten wat ons te wachten staat.

Namens het Heren 1 team,

Rens van der Schouw