Van horen zeggen…

golfballen300De golfcompetitie is weer begonnen en voor het eerst sinds jaren ben ik er niet bij geweest tijdens een competitiedag! Hoe moet dat nou, want ik word wel geacht een stukske te schrijven voor op de website. Onthand voel ik me. Ik heb het spektakel niet zelf kunnen aanschouwen, bekijken, voelen, proeven, ervaren, waarnemen en observeren. Mijn teamgenoten hebben mij echter voorzien van hun perspectief en interpretatie. Dus of het de waarheid is wat ik schrijf……..?

 

Zo heb ik horen zeggen dat ons team helemaal geen competitie gespeeld heeft. Nee! Zij hebben de rol van gastvrouw op zich genomen om onze tegenstanders van de NGF competitie 2018 te verwelkomen op deze eerste competitiedag.

Ik heb gehoord dat de dag begon met een sprankelend openingswoord door onze captain. Dat zij opstaat en gaat staan voor wat ons team representeert. En dat er dus een warm en oprecht welkom was voor onze tegenstanders.

Ik heb ook horen zeggen dat er al snel rokjes voor de dag kwamen omdat het weer zo goed was in Asten Heusden. En dat dit nog wel zeer deed aan de ogen, gezien de teint van de blote benen.

Ik heb van ingewijden gehoord dat de Eindhovensche één van de roemrijkste golfbanen van Nederland is. En dat de dames van de Eindhovensche de beste papieren hebben om het kampioenschap te halen op basis van hun single handicaps. In een spannende strijd met Albatros hebben zij met 10-8 gewonnen.

Ik heb van horen zeggen dat Albatros een team heeft met meerdere generaties. De jongste is 16 jaar oud, de oudste 62 jaar. Maar dat ze kunnen golfen bleek wel na de dubbels; 4-2 voorsprong op de Eindhovensche.
Verder heb ik gehoord dat we ook tegen oude bekenden van Welschap en de Peelse spelen. Via social media heb ik gehoord dat Welschap gepromoveerd is naar de eerste klasse, zonder überhaupt kampioen te zijn geworden in de tweede klasse (Dat was namelijk het Woold, wij dus!)  Dat zij deze competitie wel heel serieus nemen. Ik heb namelijk gehoord dat zij speciaal naar Spanje gevlogen zijn om in gelijke condities als op het Woold (25 °C en vol zon) te gaan trainen.

Ik heb horen zeggen dat de dames van de Peelse nauwelijks geslapen hebben voor de golfdag op het Woold, omdat zij bang waren dat ze de regels rondom de welbekende biotopen in onze baan niet zouden weten.
Ik heb dan weer niet gehoord dat dat de reden was van hun verlies tegen Welschap: 13-5.

Ik heb van horen zeggen dat het niveau van gastvrijheid en de kwaliteit van drank en spijs hooggeprezen is. Dat de baan er (ondanks een barre winter) goed bij lag.
Stilletjes wordt gefluisterd dat de toon gezet is voor deze competitie.

Ikzelf hoor een vasthoudend en vrolijk stemmetje in mijn hoofd zeggen dat het hartstikke leuk wordt om aanstaande zondag te spelen. Dat stemmetje blijft vertellen dat het weer spannend zal zijn, dat we weer zullen balen bij een gemiste put en dat we zullen stralen bij een fantastische afslag, dat we weer van alles zullen beleven en dat we veel zullen lachen met (zoals dames betaamd) af en toe een traan.
En dat allemaal van horen zeggen..

Namens dames 1,
Marij Coolen