Uitwisseling met Golfhorst

IMG 0141aDe eerste uitwisseling met een andere golfclub dit jaar is een feit: vandaag speelden we tegen de Golfhorst en in totaal stonden we met 106 spelers in de baan. Het was best lekker weer om te golfen, een beetje fris en soms een stevige windvlaag maar het bleef droog en aan het eind van de middag scheen zelfs de zon.
Om 13:00 uur klonk de “shotgun” en begon elke flight aan zijn rondje “Fourball Better Ball”. Hoewel deze spelvorm zorgt voor extra snelheid in de baan duurde het toch tot ruim 18.00 uur voordat de eerste spelers weer naar binnen kwamen. Snel douchen en omkleden en aansluitend socialiseren onder het genot van een glas wijn of met een lekker biertje. Terwijl de keuken op volle toeren draaide en de wedstrijdcommissie onder hoogspanning de scores uitrekende, steeg de stemming en werden er zelfs Limburgse tafelliederen ingezet…

Nadat iedereen had genoten van het wederom heerlijke 4-gangenmenu, met asperges(!), kon de uitslag worden bekend gemaakt:
Neary dames: Ton Janssen  –  Neary heren: Math Smeets
Nearest to the line dames: Harriëtte Verbakel
Nearest to the line heren: Eric van den Munckhof
De longest bij de dames en heren was voor het echtpaar Miriam en Geert Elzinga.
De scores per team waren:
3e plaats: José Jansma en Piet van Deursen
2e plaats: Ben Claassen en Emmy Sneijers
1e plaats: Maria Brueren en Jan van Hoof.
De totaalscore was ditmaal een nipte overwinning voor het Woold met 1376 punten tegen 1347 punten voor de Golfhorst. (tekst: Frank Mouwen).