Uitstapje naar Golfbaan Prise d’eau, concurrent van Het Woold?

Price d eau2018.2Vorig jaar op 22 maart had Prise d’ eau, de golfbaan in Gilze bij Tilburg, het uitstekend voor elkaar. Na 18 holes op de wijdse golfbaan kregen de golfers uit onze ‘ uitstapjes groep’ een culinaire avondschotel. Afgelopen woensdag 21 maart waren we er opnieuw en nu kwam de aap uit de mouw(en) (grapje). Men bewondert daar Het Woold, dat al jaren de titel van meest gastvrije baan van Nederland voert. Er zijn golfers, bestuursleden en enkele Marchalls in Heusden geweest om het kunstje af te kijken (het zit hem vooral in de horeca) en nu gaan ze ervoor! En wij profiteerden ervan, want we werden weer danig in de watten gelegd. Koffie, bediend aan tafel, gratis ballenkaart, na 9 holes heerlijke kerry/kokossoep, een borreltje schrobbelear onderweg en na 18 holes een chicken ‘Wellington’ met bijlagen. Alles inbegrepen. Op de heenweg waren we nog bezorgd, want tussen Best en Moergestel reden we door dichte mist. Maar bij Tilburg zon! En zo bleef het in Gilze bijna de hele golfdag.

 Bij de briefing was er even aandacht voor de overleden Herman van der Zanden, die in 2006 mede initiatiefnemer van deze uitstapjes was en nog altijd bij de voorbereiding betrokken was. Wij missen hem, maar zullen het voortaan zonder zijn sympathieke begeleiding moeten doen.

Price d eau2018.1We startten op hole 1 van de Blaak en tegelijkertijd op hole 1 van de Sijsten. Of het nou lag aan de verkiezingen, de snelheid werd erin gehouden. Al rond vier uur was iedereen binnen! Er waren drie handicarts is gebruik en die waren uitgerust met GPS. Reed je daarmee buiten de pad, dan staakte de kar elke actie en moest worden teruggeduwd! Consternatie! Dat leverde even wat oponthoud op. Maar och, met mooi weer slaagt elke golfdag. Dus je moet wat geluk hebben, zoals vandaag. Na het diner werden de prijzen verdeeld en tevens werd benadrukt dat golfers toch echt een scorekaart correct moeten kunnen invullen! Volgende keer worden niet correct ingevulde kaarten terzijde gelegd en doen dus niet mee met de prijzen.

Noteer maar vast: op woensdag 23 mei gaan we naar een nieuwe baan in ons programma: HET RIJK VAN MARGRATEN.

Dan nu de winnaars:

De longest drive heren was voor Gabriel Hage. Voor de dames was dat Lenie Waals.

De neary lag voor de dames te ver: niemand lag op de green. Bij de heren was Jo van de Port de nauwkeurigste.

Het klassement van de dames: 1. Mia Weezenbeek, 2. Riek Smolders,  3. Hilli Hage.

Het klassement van de heren : 1. Hans van Strijp,    2. Huub Leenders, 3. Remko Ekkers.