Truus Sanders en Rens Vendrig clubkampioenen strokeplay 2014

IMG 9346Als ik, zaterdag 31 mei samen met mijn vrouw Nelly, rond de klok van tien uur ‘s morgens het clubhuis binnenloop, is het nog vrij rustig zowel binnen als op het buitenterras.
Al gauw wordt het duidelijk. De organiserende WECO-leden hebben ditmaal domicilie gekozen in de rustige vergaderruimte van het clubhuis.

Dit in tegenstelling tot voorgaande jaren toen de grote ‘stamtafel’ binnen het clubhuis het ‘kloppend hart’ van de organisatie was. Niettemin ontwaar ik liefst 4 beeldschermen zowel binnen in het clubhuis als op het buitenterras. Net als vorig jaar kunnen belangstellenden via deze schermen voortdurend het verloop van deze jaarlijkse wedstrijd volgen.

Vandaag staat de ‘marathon-tocht’over de Vier Eijckenbaan gepland. De 18 holes dienen op deze zaterdag tweemaal doorlopen te worden. Morgen, zondag 1 juni, volgt dan nog een derde omloop.

 

39 clubleden, 28 heren en 11 dames, hebben zich aangemeld voor deze wedstrijd over twee dagen. Vandaag, zaterdag, wordt er vanaf 08.00 uur beurtelings in flights van drie personen ( een mix-flight, drie dames- en negen heren-flights) vanaf hole 1 gestart. Het spreekt voor zich dat, net als voorgaande jaren, het merendeel van onze topspelers/speelsters van de partij is, maar gelukkig schuwen ook minder ‘getalenteerden’ deelname aan deze golfmarathon niet.
In de loop van de dag wordt al snel duidelijk wie zich tot de favorieten voor de eindzege mag rekenen. Bij de heren is er nu echt een doorbraak van jeugdige spelers zichtbaar. Naast Rens Vendrig en Dane Cvetkovic spelen nu ook Rens van der Schouw en Ted Schulkes een belangrijke rol. Toch is nog niets beslist. Martin Verberne, Gertjan van den Heuvel, Ber Raemakers, Maarten van Dongen en Stephan Oost blijven vooralsnog kansrijk.
Maar toch, in de loop van de dag lijkt het pleit al beslecht: Rens Vendrig scoort op de eerste 18 holes een baanrecord: 71 slagen (1 onder par); een baanrecord!!; Daarna voltooid hij de tweede omloop in 72 slagen (par dus). Enfin, we wachten het toch maar af.
Bij de dames is er minder van een jeugd-doorbraak sprake. De strijd spitst zich hier toe op Truus Sanders, Miriam Elzinga, Marjolein van der Kruis. Karin Jobse en de jeugdige Sanne Gijsbers. We zijn benieuwd morgen!

Naast de organiserende WECO-leden, Ineke van Dijk, Sjef van Oosterhout en Frans Renette, leveren nog een fiks aantal leden een aanzienlijke bijdrage om dit evenement tot een succes te maken. Allereerst referee Harry Peeters ( wegstarten, baaninfo, sancties bij overtredingen, raadpleging bij een dispuut), ; daarnaast vormt hij een team met ondergetekende dat op de finaledag (zondag) ‘in het veld’ verslag doet van het wedstrijdverloop binnen de flights die er op dat moment toe doen. De resultaten worden per hole direct op de schermen in en bij het clubhuis vermeld. Verder kunnen we ook dit jaar beschikken over de vorig jaar geïntroduceerde spotters (fore-caddies) op de bosholes 1-2 en 18. Dit jaar Riet en Jan van Grotel, Bert de Lau, Henny Koudijs, Lenie Waals, Martien Verdonschot en Cor Smulders. Verder onze baanfotograaf Maurice van Gelder en de buffer-flight Nelly Fransen en Maya Thielen op beide dagen. En last but not least: Tom Waals en Thijs Schreurs: onze marshalls.
Natuurlijk alvast heel veel dank aan deze mensen voor hun inzet dit week-end!!
En dan het weer: zonnig, niet te heet en weinig wind; perfect golfweer dus. Ook morgen kunnen we rekenen op ideale weersomstandigheden.

Zondag 1 juni.
Start 3de ronde vanaf 09.00 uur.
De flights zijn nu opnieuw ingedeeld. Ditmaal op basis van de zaterdag-resultaten, d.w.z. de beste spelers starten nu in de laatste flights. En, jawel, wederom een zonnige golfdag!.
Bij de dames lijkt het even spannend te worden. Miriam Elzinga nadert de op kop gaande Truus Sanders tot op 3 slagen. Maar gaandeweg herstelt Truus de marge en gaat ze onbedreigd voor de zege dit jaar.
Bij de heren wordt het eveneens al snel duidelijk: Rens Vendrig blijft ook tijdens de derde ronde soeverein aan de leiding voor Dane Cvetkovic. Wel passeert Rens van der Schouw op de laatste hole Maarten van Dongen in de strijd om plaats drie.

Enfin, zo rond de klok van vijf is de definitieve eindstand bekend en kan bestuurslid Jan Beenker de microfoon ter hand nemen. Een prachtig golfweekend met een voortreffelijk georganiseerd kampioenschap loopt ten einde. Er is een dankwoord voor de WECO, de greenkeepers, de spotters, referee en alle anderen die een bijdrage aan het slagen van dit evenement hebben geleverd.
Jan kan verder melden dat er gisteren en vandaag liefst 45 birdies zijn geslagen (10 stuks door winnaar Rens Vendrig). Een formidabele prestatie.
Ja, en dan is het woord aan Frans Renette met de winnaars dit jaar:
Dames:

  • 1ste prijs met 269 slagen : Truus Sanders
  • 2de prijs met 280 slagen : Miriam Elzinga
  • 3de prijs met 284 slagen : Marjolein van der Kruis

Heren:

  • 1ste prijs met 220 slagen : Rens Vendrig
  • 2de prijs met 227 slagen : Dane Cvetkovic
  • 3de prijs met 247 slagen : Rens van der Schouw

Alle prijswinnaars: uiteraard van harte proficiat!!

Daarna is er een dankwoord van Rens en Truus voor de organisatie, de commissieleden, alle vrijwilligers, de greenkeepers voor de voortreffelijke conditie van de baan en de ‘moeilijk gestoken holes’ en vooral ook de flightgenoten in dit weekend.

Truus feliciteert Rens met het behaalde baanrecord van 71 slagen gisteren!
Inderdaad een uitstekend verlopen kampioenschap.
Tot volgend jaar. Misschien bent U er dan ook bij.

P.S. De vele mooie foto’s , verzorgd door collega Maurice van Gelder, kunt U HIER bekijken. De uitslagen staag in Egolf4u.

PR/Cie
Peter Fransen