Thuisblijftoernooi 2015: Ook dit jaar weer een succes!

DSC 0134Net als andere jaren stond dit toernooi al geruime tijd op de evenementen-kalender van onze EVCO vermeld. Een gezellige golfmiddag in de vakantieperiode voor diegenen, die niet in verre oorden vertoeven en dus gewoon thuis zijn, maar uiteraard ook voor hen die al terug zijn of nog weggaan.

En ook op deze zondag, 9 augustus, is de belangstelling bijzonder groot. Liefst 97 deelnemers (vorig jaar 70) hebben zich voor deze editie bij het EVCO team (Bart Nelissen, Jan Beenker en Coby Span) aangemeld. Om ca. twee uur is er dan het welkomstwoord en de briefing van Jan Beenker. Natuurlijk is het team ontzettend blij met de grote deelname maar vooral met het stijgend aantal nieuwe leden, die meedoen met de verenigingsactiviteiten.

Vandaag is de spelvorm Best Ball (met handicapverrekening, non qualifying) met een ‘shotgun’-start om half drie ‘s middags. Pinpositie is dit jaar geel.
Even voor alle duidelijkheid: de wedstrijd wordt gespeeld met tweetallen (samenstelling door de EVCO), twee teams per flight van vier dus. Iedere deelnemer slaat vervolgens af en daarna wordt door het team bepaald wiens balpositie voor de volgende slag gekozen wordt. Per hole/team wordt het beste aantal slagen geteld en op de scorekaart vermeld. Van de totaalscore wordt later de gemiddelde handicap afgetrokken. Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het zeker niet en daarbij bijzonder leuk om te spelen.

Ook dit jaar weer: negen holes op de Gezandebaan en negen holes (1 t/m 9) op de grote Vier Eijckenbaan.

Verder is er de nearest to the pin (hole 4 Gezandebaan), de longest (hole 2 Vier Eijckenbaan), de speciale bunkerball ( middelste bunker hole 6 Vier Eijckenbaan), en nieuw: de cirkel-ball,
vanaf tee hole 9 – Gezandebaan in één slag binnen de gemarkeerde cirkel slaan.

DSC 0080Ja, en dan een belangrijk punt: het weer! We boffen, ook dit jaar: niet te koud, het is droog, niet te heet enz.: kortom ideaal golf- en vooral ook terrasweer!
En gezellig was het. Zeker de onderbreking bij het clubhuis met een heerlijk glas Lemon Fizz van de speciale zomercocktailbar en een smakelijke pizzapunt (chapeau pizzabakker Peter Welten!) was een schot in de roos en zeker voor herhaling vatbaar.

Vroeg in de avond keren alle deelnemers voldaan terug naar het clubhuis. De scorekaarten worden ingeleverd en dan is er natuurlijk weer de bekende warme en gezellige sfeer in het clubhuis maar ook op het bomvolle terras. Met diverse drankjes en de sfeervolle klanken van de onvolprezen John van der Heijden, wordt er nog geruime tijd nagekletst, niet alleen door de golfers, maar ook door vele belangstellenden. In de loop van de avond kan er, zo men wil en naar eigen keuze, genoten worden van overheerlijke pizza’s dan wel gerechten van de bekende Volentieri-kaart. Alle heerlijke gerechten, perfect verzorgd door Peter Welten, koks en personeel van ons clubhuis. Pluim op de hoed, ook deze keer weer.

Tja en dan de uitslagen met de uitreiking van de bijbehorende prijzen en onder de hilarische muzikale begeleiding van John van der Heijden. Het grote moment na een mooie middag met ideaal golfweer en fijne mensen, zoals Jan Beenker het zo goed omschrijft.

  • De bunkerprijs: Marianne Camp en Ineke Peeters.
  • Cirkel-ball: Karel van Deursen, Ineke Peeters, Maya Thielen en Bart van Nuland.
  • Nearest: Nellie Mikkers en Huub Manders.
  • Longest: Irene Teijssen en Jan Gondrie.

Wedstrijd:

1ste prijs: Toon Berkers en Alfred van der Loo ( netto score 56).
2de prijs: Huub en Tonnie Manders ( netto score 57).
3de prijs: Piet van Deursen en Martijn van Hooff ( netto score 58 ).

Even later is er een kort dankwoord van de wedstrijdwinnaars voor de uitstekende organisatie vandaag. Dan volgt het afsluitend dankwoord van Jan Beenker voor deze bijzonder geslaagde golfdag en aandacht voor de volgende EVCO-activiteit: het Parentoernooi in oktober.

Inderdaad, het thuisblijftoernooi, een evenement dat een vaste plek op de kalender heeft verdiend. 

P.S. Jan Beenker heeft vandaag noch vele mooie foto’s gemaakt. Deze kunt u HIER bewonderen. Jan! Dank hiervoor. 

Tot slot: het is welbekend, natuurlijk blijft het nog lang druk en gezellig bij “Het Woold”.

Coby, Bart en Jan: Graag tot volgend jaar!

PR/Cie
Peter Fransen