Thuisblijf-toernooi: Ook dit jaar weer een succes!

Net als andere jaren stond dit toernooi, ditmaal enige weken vroeger dan andere jaren, al geruime tijd op de evenementen-kalender van de EVCO vermeld. Een gezellige golfmiddag in de vakantieperiode voor diegenen, die niet in verre oorden vertoeven en dus gewoon thuis zijn.

Ook ditmaal, zondag 11 augustus, is de belangstelling groot. Liefst 70 deelnemers hebben zich voor deze editie bij het EVCO team (Bart Nelissen, Coby Span, Marjan Baaten en Jan Beenker) ingeschreven. Om twee uur is er dan het welkomswoord en de briefing van Bart Nelissen. Vandaag is de spelvom fourball, (met handicapverrekening, non-qualifying) met een ‘shot-gun’-start om half drie ‘s-middags. De pinpositie is ditmaal blauw.

Even voor alle duidelijkheid: de wedstrijd wordt gespeeld met tweetallen (samenstelling door de EVCO), twee teams per flight van vier dus. Iedere deelnemer slaat vervolgens af en blijft de gehele middag zijn eigen wedstrijd spelen. Per hole/team worden de scores opgeteld met handicapverrekening en op de scorekaart vermeld.

Het klink ingewikkeld maar het is erg leuk om dit eens te spelen. Ook dit jaar weer: negen holes op de Gezandebaan en negen holes (1 t/m/9) op de grote Viereijckenbaan.
Ja, en dan een heel belangrijk punt: in tegenstelling tot de berichten zijn de weergoden ons ditmaal redelijk gunstig gestemd; het is veelal droog, op een paar hinderlijke buitjes na, niet teveel zon en ook niet te warm: kortom ideaal golfweer.

Laat in de namiddag keren alle deelnemers voldaan terug naar ons clubhuis. De scorekaarten worden ingeleverd en dan is er natuurlijk weer de bekende warme en gezellige sfeer.
Met diverse drankjes wordt er geruime tijd nagekletst en kan er genoten worden van het wederom voortreffelijke buffet. Of zoals ons aller Rian Stokmans het enthousiast uitdrukte: ‘een culinaire uitspatting’. Heerlijke gerechten, perfect verzorgd door het personeel van ons clubhuis. Koks en personeel: pluim op de hoed, ook deze keer weer!!

Rond de klok van zeven is het dan zover: de uitslagen van deze zeer geslaagde wedstrijd:

1ste prijs: team Ria Konings en Toon Karsmakers met een netto score van 137 punten.
2de prijs: team Therese van Gerven en Harrie Sanders met 140 punten.
3de prijs: team Netty Bombeeck en Cor Naninck met 144 punten.

Dan de extra prijzen:

  • Nearest to the pin Dames: Mia van Beerendonk
  • Nearest to the pin Heren: Dick Kampen
  • Longest Dames: Rian Stokmans
  • Longest Heren: Harrie Sanders

De speciale bunkerprijs (hole 6, in de middelste bunker slaan): slechts een persoon succesvol en daarmee ook prijswinnaar: Mieke van Munster.

Er is verder een kort dankwoord van Toon Karsmakers voor de bijzonder geslaagde dag.
Uiteraard worden er nog diverse foto’s door Jan Beenker geschoten. U kunt die HIER bewonderen

Bart Nelissen vraagt nog aandacht voor de twee komende evenementen: De Astense kampioenschappen op 12 september en het Parentoernooi op 26 oktober. Schrijf U in !!

Tot slot is er een dankwoord van Birgit Goumans voor de perfekte organisatie vandaag.
Tja, U raadt het al: natuurlijk blijft het nog lang druk en gezellig in ons clubhuis.

PR/Cie Peter Fransen