Thuisblijf-toernooi 2016: Ook dit jaar weer een succes!

Net als andere jaren stond dit toernooi al geruime tijd op de evenementen-kalender van onze EVCO vermeld. Een gezellige golfmiddag in de vakantieperiode voor diegenen, die niet in verre oorden vertoeven en dus gewoon thuis zijn, maar uiteraard ook voor hen die al terug zijn of nog weggaan.
En ook op deze zondag, 7 augustus, is de belangstelling weer bijzonder groot. Liefst 86 deelnemers hebben zich voor deze editie bij het EVCO team (Bart Nelissen, Jan Beenker en Treesje van de Moosdijk) aangemeld.

Om ca. half twee is er dan het welkomstwoord en de briefing van Jan Beenker. Jan belooft dat het een mooie golfmiddag zal worden. Niet te koud, niet te warm en het blijft droog, kortom ideaal golf- en (uiteraard) terrasweer!.

Vandaag is de spelvorm een variant van Best Ball Strokeplay (met Hcp-verrekening). Even voor alle duidelijkheid: de wedstrijd wordt gespeeld met tweetallen (samenstelling door de EVCO), twee teams per flight van vier dus. Iedere deelnemer slaat vervolgens af en daarna wordt door het team bepaald wiens balpositie voor ieders tweede slag gekozen wordt. Daarna speelt men verder met zijn eigen bal en vanuit ieders eigen positie. Per hole/team wordt het beste aantal slagen geteld en op de scorekaart vermeld. Van de totaalscore wordt later de gemiddelde handicap afgetrokken.
Het klinkt ingewikkeld, maar dat is het zeker niet en daarbij bijzonder leuk om te spelen

Ook dit jaar spelen we, vanaf 14.00 uur, weer negen holes op de Gezandebaan en negen holes (1 t/m 9) op de grote Vier Eijckenbaan. Verder ontbreken de gebruikelijke disciplines: neary (hole 4 Gezandebaan), tweary (hole 7 Vier Eijckenbaan), cirkelbal (hole 9 Gezandebaan) en bunkerbal (hole 6 Vier Eijckenbaan) ook deze keer niet. Pinpositie op deze dag: geel.

Verder na “thuiskomst” in het clubhuis de kaarten direct inleveren. De organisatie streeft ernaar om de uitslagen z.s.m bekend te maken.
Jan wenst alle deelnemers een bijzonder fijne en gezellige middag toe.

En gezellig werd het. Zeker de onderbreking bij de entree van de Vier Eijckenbaan met een glas wijn van de speciale zomerwijnbar en een verfrissend glas sinasappelsap met ijs bij het clubhuis zijn zeker voor herhaling vatbaar.

Vroeg in de avond keren alle deelnemers voldaan terug naar het clubhuis. De scorekaarten worden ingeleverd en dan is er natuurlijk weer de bekende warme en gezellige sfeer in het clubhuis en op het bomvolle terras. Onder het genot van diverse drankjes wordt er nog geruime tijd nagekletst. In de loop van de avond kan er, zo men wil en naar eigen keuze, genoten worden van een hoofdgerecht dan wel gerechten van de bekende Volentieri-kaart. Alle gerechten, perfect verzorgd door koks en personeel van ons clubhuis. Pluim op de hoed, ook deze keer weer.

Tja, en dan de uitslagen met de uitreiking van de bijbehorende prijzen door EVCO-voorzitter Bart Nelissen. Het ‘grote’ moment dus na een prachtige golfmiddag.

De bunkerprijzen: Mieke van Nuland, Rene Zoetmulder, Theo Lankhorst, Dave Steijvers en Miranda Raaijmakers.
Cirkelbal: Pierre van Beerendonk.
Tweary: Bernadette Raijmakers en Jan Karel Jobse.
Neary: Inge Dorrepaal en Dave Steijvers

Wedstrijd: 1ste prijs: Maya Thielen en Willy van Son (netto score 45).
2de prijs: Jacqueline van Oosterhout en Tom van Riet (netto score 49).
3de prijs: Nelly Gerrits en Jan Looijmans (netto score 50 ).
Alle prijswinnaars: van harte proficiat!

Even later is er een kort dankwoord van Maya Thielen namens de wedstrijdwinnaars voor de uitstekende organisatie en voor het personeel vandaag.
Ook Eline van der Linden dank de organisatie en vraagt om een welgemeend applaus.

Dan volgt het afsluitend dankwoord van Bart Nelissen voor deze bijzonder geslaagde golfdag en vraagt hij aandacht voor de volgende EVCO-activiteit: het Parentoernooi op zondag 6 november..

‘Het Thuisblijftoernooi’, met recht een evenement dat een vaste plek op de kalender heeft verdiend.

P.S. Jan Beenker heeft vandaag noch vele mooie foto’s gemaakt. Deze kunt u hier op onze website bewonderen. Jan! Dank hiervoor.

Tot slot: u kent het inmiddels wel, natuurlijk blijft het nog lang druk en gezellig bij “Het Woold”.
Treesje, Bart en Jan: Graag tot volgend jaar!

Pr/Cie
Peter Fransen