The Masters

JLm

DAG 2 wedstrijd;
4 bogey’s en 3 birdies. Zijn swing liep stukken beter, goede posities op de fairway en greens. Vanwege de lastige greens, snelheid en glooiingen komt het weleens voor dat je een 3 putt maakt. Het werd nog even spannend op hole 18. Joost moest 2 putts maken vanaf 25 meter wat hem ook lukte. Met name de eerste putt was briljant. Deze eindigde wel op 3 meter, maar dichterbij had hij hem nooit kunnen spelen. Gelukkig ging deze 3 meter putt erin om de cut te halen. Op naar morgen, samen met Jason Day de baan in.

DAG 1 wedstrijd;
Een ronde waarin Joost moest vechten voor zijn score. Met name het goede putten heeft hem in de race gehouden. Helaas op hole 17 een double bogey voor een score van +3. Niets aan de hand maar de druk staat erop voor morgen.

DAG 2 op de Masters;
Stond in het teken van de PAR 3 contest. De spelers golfen 9 holes op de prachtige PAR 3 baan, met het publiek rijen dik op rondom de green en tee’s. Tijdens deze FUN wedstrijd nemen de spelers niet hun eigen caddie mee maar een vriend/vriendin of zelfs hun kinderen. Een mooi spektakel om te zien, met name als je met 20.000 andere liefhebbers daar bent. 

Vanmiddag gaat het dan echt gebeuren, Joost speelt samen met Hunter Mahan nr 32 van de wereld en Marc Leishman nr 69 van de wereld. De condities zijn perfect, mooi en warm weer wat de speeleigenschappen van de baan pitteger gaat maken. Greens worden droger, harder en daardoor veel sneller. Een ware tets voor de spelers. 
Wordt vervolgd. 

 

DAG 1
Deze week worden ”The Masters” gespeeld. HET toernooi waar iedere golfer wil spelen en waar de liefhebber naar gaat kijken.

Joost Luiten zal deze week zijn debuut maken op dit toernooi. Als top 50 speler van de wereld wist hij zich op 31-12-2013 al te kwalificeren. Een mooi begin om 2014 mee in te luiden.
Samen met zijn andere coaches Bas vd Steur (fysiek), Mitchel Kevenaar (mentaal) en Phil Allen (swing) zijn wij met hem afgereist naar Augusta. 

Dinsdag stond in het teken van een 18 holes oefenronde, woensdagmiddag de PAR 3 contest en nogmaals 9 holes oefenen. Donderdag kan het spektakel beginnen. Heel NL kijkt er naar uit hoe het Joost zal vergaan. 
Meer artikelen lezen over de Masters?

Lees verder mijn twitter en facebook account.