Ted Schulkes en Wilma van Dongen Astens Golfkampioen

 

Zaterdag 4 juni vond het Astens Golfkampioenschap 2016 (AGK) plaats, of om precies te zijn het Open Astens Golfkampioenschap. Want dit keer konden ook deelnemers van buiten Asten zich inschrijven. Zij dongen mee naar alle prijzen, met uitzondering van de titel Golfkampioen van Asten (M/V). Want om die te winnen moet je in Asten wonen, of geboren zijn.

Het AGK2016 was volledig uitverkocht. En na een korte briefing door de wedstrijdleiding togen de spelers in de stralende zon naar hun afslaghole. Exact om half twee werd het startschot gegeven en startten de deelnemers tegelijkertijd aan hun wedstrijden. Degenen die meedongen naar de titel van golfkampioen probeerden in zo min mogelijk slagen rond te komen. Daarnaast waren er wedstrijden in in twee stableford klassen. Bovendien werd er ook in teamverband ‘gescrambled’ in een Texas Scramble wedstrijd.

De baancatering en verzorging waren wederom subliem, de dat oogstte met name veel complimenten van de gastspelers. Die hadden dat duidelijk nog nooit meegemaakt. Ook de verzorging na de wedstrijd, het diner in Volentieri en de atmosfeer waren geweldig. Koks en bediening lieten zich van hun beste zijde zien. Het kan maar gezegd zijn.

Een markant punt in de wedstrijd was de onweersbui die rond half vijf over de baan heen raasde. Er moest worden geschuild. Het werd een kort maar heftig onweer. Omdat de meteo info aangaf dat het ergste leed na ongeveer 15 minuten geleden zou zijn, mocht iedereen op de baan wachten tot de regen stopte. De wedstrijd liep hierdoor wel vertraging op. Maar eenmaal in het clubhuis en na de douche, praatte daar eigenlijk niemand meer over.

Rond half negen maakte Sjef van Oosterhout de uitslagen bekend. En daarbij ging met natuurlijk vooral om de titel Golfkampioen van Asten. 

Ted Schulkes prolongeerde zijn titel van verleden jaar. Met 80 slagen kon Ted niet meer worden ingehaald door de anderen. Martien Verberne eindigde als tweede en Leon Verkoelen werd derde. 

Bij de dames won Wilma van Dongen overtuigend met 93 slagen. Mieke Leenders en Mientje van den Bosch deelden de tweede plaats. 

De organisatie kan -ondanks de wisselende weersomstandigheden- terugkijken op een geslaagd evenement. Onderstaand vindt u de foto’s die tijdens de dag zijn gemaakt.

{phocagallery view=category|categoryid=6}