Ted Schulkes en Lenny Hoeks Astens Golfkampioen 2015

winnaars300Ted Schulkes en Lenny Hoeks mogen zich het komend jaar Golfkampioen van Asten noemen. Zij speelden hun ronde tijdens het Astens Golfkampioenschap 2015 in het minst aantal slagen. Wilma van Dongen en Patrick van Rulo wonnen de stableford competitie.

De golfcondities voor het Astens Golfkampioenschap (AGK) waren zaterdag optimaal. Een stralende zon, geen wolkje aan de hemel en een golfbaan die door de greenkeepers er speciaal voor deze dag nog beter bij lag dan anders. Kortom alle ingrediënten voor een heerlijke dag golf waren aanwezig.

De organisatie koos dit jaar voor een nieuw concept met twee wijzigingen. De belangrijkste was de toevoeging van een Texas Scramble competitie. Daaraan deden 14 teams mee, die speelden volgens het Texas Scramble systeem, een geweldig leuke manier om in teamverband golf te spelen. Deze competitie werd nipt gewonnen door Eline van der Linden en Mieke van Munster, op de voet gevolgd door Marcel Roy en Marion Stultiëns. 

Een tweede wijziging betrof de omzetting naar een all-in concept. De deelname aan het AGK was inclusief alle mogelijk denkbare catering. En dat omvat meer dan menigeen denkt, de ontvangst, een gezamenlijke lunch, uitgebreide baancatering op diverse plaatsen, een uitgebreid walking dinner en de drank die nodig was om de dorst te lessen. 

Na het inslaan en putten begaven de deelnemers zich naar hun startposities. Om half twee was het zover en werd er afgeslagen.

Hole in one

Alle deelnemers maakten dit jaar op hole 17 eenmalig kans op een splinternieuwe auto. Wie een hole-in-one sloeg, mocht de auto mee naar huis nemen. De auto stond duidelijk in het zicht, je wist dus waar je het voor deed. En dat verhoogt de spanning. Want iedereen kreeg maar één kans. En met wat druk erop wordt het niet gemakkelijker.

U raadt het al, de hole in one is niet gevallen. Volgend jaar wellicht een nieuwe kans.

Foto’s

Na Hole 17 werd van alle flights een foto gemaakt. Deze foto’s vindt u HIER

De uitslagen

In de loop van de avond maakte Sjef van Oosterhout de uitslagen bekend. 

Texas Scramble Competitie

Er waren 14 deelnemende teams

3e plaats: Team 14 Wil Hoebergen en Judith van Unen
2e plaats: Team 2 Marion Stultiëns en Marcel Roy
1e plaats: Team 13 Eline van der Linden en Mieke van Munster

Stableford categorie B

 1. Wilma van Dongen (39 punten)
 2. Marian Kessels (36)
 3. Tom van Riet (36)

Stableford categorie A

 1. Patrick van Rulo (38)
 2. Lenny Hoeks (36)
 3. Ted Schulkes (36)

Strokeplaykampioenschap

Dames

 1. Lenny Hoeks – 94 slagen
 2. Gré Peeters – 95 slagen
 3. Mieke Leenders – 98 slagen

Heren

 1. Ted Schulkes – 76 slagen
 2. Sjaak Leenders 87 slagen
 3. Maarten van Dongen 87 slagen

Na de bekendmaking van de uitslagen zorgden de koks van Volentieri en het bedienend personeel dat iedereen nog een geweldige avond beleefde. Het werd laat en bleef nog lang gezellig.

Een woord van dank

Het was een fantastische dag. Dank aan de sponsoren die deze dag mede mogelijk maakten, maar ook aan GVR en het organiserend comité. En natuurlijk ook dank aan het bedienend personeel, de keukenbrigade en de greenkeepers voor wie niets teveel is en die zoals altijd de zaken weer tiptop in orde hadden. 

PVl/070615