Succesvolle ‘Week van het goede doel’

In tegenstelling tot vorig jaar, toen, naast de sponsorwedstrijd voor de stichting ‘Golfen zonder Grenzen’, een wedstrijd voor de stichting ‘Handicart’ ontbrak, is dit jaar gekozen voor een gezamenlijk evenement: de “Week van het Goede Doel” met diverse activiteiten.

Toch maar even vermelden: De stichting ‘Golfen zonder Grenzen’ streeft ernaar om iedereen met een beperking het plezier van golfen te laten beleven op “het Woold” en daardoor te laten integreren in het reguliere verenigingsleven.

En dan de actieweek: van maandag 27 juni tot en met de afsluitende wedstrijd op zondag 3 juli. Een week waarin dagelijks de ‘neary’ centraal stond. Iedere dag kon men aan de speciale “neary-tafel” in de hal van het clubhuis, nearies aankopen: dagelijks voor de Vier Eijckenbaan (holes 8 en 17); voor de Gezandebaan op maandag-, woensdag- en donderdagmorgen (hole 5). Prijs: 2 tickets voor €10,- en 1 ticet voor €5,-. Hiermee steunde je dan het goede doel!

goed doel 001 300Ondanks het voortdurend dreigende slechte weer, vaak werkelijkheid met fikse regenbuien, deden er toch veel leden en niet-leden succesvol mee aan deze dagelijkse wedstrijd en konden er iedere dag (gesponsorde) prijzen uitgereikt worden.

Het sluitstuk van deze week, zondag 3 juli, waren natuurlijk de 9 holes wedstrijden op de Vier Eijckenbaan en Gezandebaan, met als “kers op de taart” een door AutoSinnema gesponsorde auto als hole-in-one prijs op hole 5 van de Vier Eijckenbaan.

Gelukkig bleken de weergoden ons op zondag gunstig gezind (zaterdag moest de baan nog gesloten worden vanwege onweer en heftige regenbuien). Gewoon prima golfweer dus!

Om 14.30 was er de ontvangst van de 45 deelnemers en om 15.00 uur het welkomstwoord van Gijs van den Oever, voorzitter van de stichting ‘Golfen zonder Grenzen’. Daarna de speluitleg van Jan van Grotel, voorzitter van de ‘Handicartcommissie’. Dit keer Texas Scramble, teams van 2 personen in een flight van 4 met Hcp-verrekening. Deze keer deden er ook 2 paragolfers onder begeleiding mee: Lars van den Oever en Jan van Rijswijk.

Kwart over drie vertrokken de 45 deelnemers naar hun starthole (2 naar de Gezandebaan en 43 naar de Vier Eijckenbaan). Shotgun-start door de marshal: 15.30 uur. Tja en als het lekker weer is dan heb je natuurlijk ook een gezellige en sfeervolle wedstrijd.

Zo rond de klok van 18.00 uur was iedereen weer goedgemutst terug in het clubhuis, waar men buiten nog kon genieten van de zon en een lekker drankje in afwachting van de uitslag.

{mp4}lars{/mp4}

En die kwam er om 19.00 uur verzorgd door Jan van Grotel met assistentie van Nick Goedhart.
Helaas, helaas: de auto gaat weer terug; er is geen hole–in-one geslagen. Jammer dus!

Gezandebaan: er was voor beide deelnemers een kleine attentie.

Vier Eijckenbaan:
Longest: Dolly Veldman en Tjecco van de Coevering
Neary: Gertjan van den Heuvel

Wedstrijd:
5de prijs: Wim Koekoek en Octaaf Boullart
4de prijs: Ricky Vial en Frank Mouwen
3de prijs: Loe van den Eijnde en Martien Verberne
2de prijs: Frank van de Kerkhof en Bart Koppens (prijs:een vlucht met een zweefvliegtuig)
1ste prijs: Tilly Hendriks en Theo Lankhorst Zij winnen de Handicart-trofee van Golfbaan het Woold en worden als team afgevaardigd naar de Regiofinale Zuid-Oost van de ‘Stichting Handicart’ op 12 september 2016 bij Golfbaan Crossmoor in Weert.

Ook was er een prijs voor Lars van den Oever omdat het zijn 1ste wedstrijd was in de paragolfer op de Vier Eijckenbaan.
Alle winaars: van harte gefeliciteerd.

Tot slot kon Jan van Grotel het deze week gerealiseerde bedrag bekendmaken: € 2.375,-. Hiervoor een dankwoord aan alle leden, niet-leden en sponsoren voor hun deelname aan de activiteiten en steun voor beide stichtingen in deze bijzondere week.

Daarnaast nog een speciaal dankjewel aan Golfbaan het Woold: medewerkenden in receptie, horeca en management.

Voorzitter Harry Span van Golfvereniging Het Woold dankte de organisatie van dit evenement voor hun hartverwarmende inzet. Speciaal benadrukte hij de speciale status van de ‘Stichting Golfen zonder Grenzen” op het golfcomplex van het Woold.

Graag tot volgend jaar!!

 

Stichting Golfen zonder Grenzen
Handicartcommissie (namens Stichting Hanicart)
Jan van Grotel (voorzitter)
PR/Cie : Peter Fransen