Strokeplay 2016, de kampioenen zijn bekend

Het was weer een heerlijk weekend op het Woold. Zaterdag 10 en zondag 11 september hebben we gestreden om de Strokeplay clubkampioenschappen 2016.

Met een recordaantal deelnemers zijn we dit jaar van start gegaan om te kijken wie op zaterdag over 27 en zondag over 18 holes het minst aantal slagen nodig heeft. Strokeplay dus alle slagen tellen! Alle slagen tellen is toch anders als een “streep”zetten en de bal oprapen als je toch geen punten meer kunt halen.

Zeker de mindere goden onder ons zullen bevestigen dat het best lastig kan zijn als je in de problemen komt en je toch (volgens de regels) verder moet. Ondanks dat er maar één kan winnen en dat de meerderheid van de deelnemers weet dat zij dat niet gaan zijn is het dan weer leuk om te zien dat er behoorlijk wat deelnemers zijn. Als deelnemer is het altijd weer leuk om de wedstrijd spanning te ervaren en om te zien waar je staat als golfer.

Op Zaterdagmorgen meldden zich 19 dames en 43 heren bij ons WECO-team om hun scorekaart in ontvangst te nemen waarmee ze van start kunnen gaan. Het WECO-team, de organisatie van de 2016 strokeplay editie bestaat dit jaar uit Cor Smulders, Sjef van Oosterhout, Frans Renette en de altijd aanwezige, rots in de branding, steun en toeverlaat, goedlachse Hannie Looijmans.

Het team wordt versterkt door onze vaste referee Harry Peeters. De baan was overigens keurig in orde gemaakt door de greenkeepers die hadden bedacht alle vlaggen op de blauwe positie te steken.

winnaars dames 360Aan het weer kon het dit jaar niet liggen. Geen druppel regen is er dit jaar gevallen. Op zaterdag was het heerlijk zonnig weer met nagenoeg geen wind. Op zondag was het bewolkt, misschien een hoge luchtvochtigheid maar geen regen en nagenoeg geen wind, een aangename temperatuur. Alles bij elkaar heerlijk golfweer.

Gezonde spanning voorafgaand aan de wedstrijd is merkbaar rondom de drivingrange en putting green. Om 8.00 uur startten de eerste spelers. Daarna zien we, dat er zich om beurten flights melden bij onze starter Cor Smulders. Op hole 1 en 2 staan spotters zodat ballen die soms in het bos belanden snel terug gevonden worden en het spel daarmee niet onnodig opgehouden wordt.

rens360Na de eerste 18 holes staan bij de heren Ted met 75, Rinus met 76 en Rens Vendrig met 78 slagen boven aan de lijst.
Bij de dames zijn het Ann Jackson met 83, Marjolein met 87 en Ruth Zegwaard met 88 slagen die de lijst aanvoeren.

Al snel gaan we in de middag van start voor nog eens 9 holes. Er kan uiteraard nog van alles gebeuren. Het blijft strokeplay waarbij een fout of de, in de steek latende vorm een wereld van verschil kunnen maken. In de middag zien we dan ook wat verschuivingen.
Rens van der Schouw met 38 en Maarten met 40 slagen meldden zich boven aan het scorebord.
Bij de dames zien we Miriam met 43 slagen een mooie sprong naar boven maken.

dames 1200Op zondag wordt er vanaf 9.00 uur gestart voor nog eens 18 holes. Er kan natuurlijk nog van alles gebeuren. De vlaggen zijn voor de finaledag opnieuw gestoken en deze ronde gaan we de vlaggen op de rode positie aanvallen.

marjol360Aan het einde van de ronde zien we op hole 18 een gezellige drukte ontstaan. Het publiek is nieuwsgierig naar de winnaars en wacht tot de finaleflights binnen gaan komen. Bij zowel de dames als de heren blijft het spannend.
Uiteindelijk weet bij de dames Marjolein met twee slagen voorsprong van Ann te winnen en Gré Peeters volgt op een keurige derde plaats.

Bij de heren blijft het ook nog lang spannend. De kansen zijn er nog volop voor een aantal spelers. Maarten komt binnen met een rondje 76. De finale flight moet dan nog binnen komen. Uiteindelijk gaat het om de eerste en tweede plaats tussen Rens Vendrig en Ted waarbij Rens toch weer Ted weet te verslaan. Maarten en Rens van der Schouw eindigen beiden op een derde plaats maar Maarten heeft op de tweede negen een betere score zodat Maarten uiteindelijk officieel derde wordt.

Als iedereen binnen is wordt het al snel weer gezellig in en rond het clubhuis. Harry Span bedankt iedereen en doet de prijsuitreiking nadat de felbegeerde Birdy prijzen zijn uitgereikt.

Voor de totale uitslag kijkt u op egolf.

Met een vriendelijke golfgroet,
Leon Verkoelen