Start van de golfcompetitie: De Alpen van het zuiden en ‘uitstraling’

golfalgemeenDe golfcompetitie is afgelopen week van start gegaan. Dat betekent voor ons damesteam een gedegen voorbereiding. Wedstrijdjes tegen heren 1 en 2 van het Woold en voorspelen bij de Gulbergen in Nuenen. De Gulbergen is een mooie baan, maar al bij hole 2 begint de ellende; de tocht naar de alp van het zuiden is begonnen. Ik bedenk dat ik beter mijn ski’s of bergschoenen aan had kunnen doen. Bovenop de berg en hijgend als een paard, waan je jezelf in Oostenrijk en word je verrast door een weids uitzicht richting Eindhoven, Nuenen en Helmond. Echt prachtig. Ze zijn alleen de skilift vergeten aan te leggen.

 

Bij de après ski, ontmoeten we verschillende tegenstanders. Het gesprek komt aanvankelijk wat moeilijk op gang. Achteraf is dat ook niet zo vreemd, omdat zij met open mond naar ons staan te kijken. We hebben namelijk onze nieuwe outfit aan. We zijn zó trots, dat we de nieuwe kleren zelfs al bij de voorbereidingsactiviteiten dragen. Dat heeft volgens ingewijden ‘uitstraling’.

Terwijl wij bij de borrel het een en ander uit zitten te stralen, gaat ons team wat dieper in op de effecten van een ‘skôn teampekske’. Eén van onze sterspelers heeft erg genoten van de exclusieve aandacht van fluitende mannelijke golfspelers in de baan. We hebben toen maar voorzichtig uitgelegd dat het fluitconcert van de vogeltjes is geweest, welke hun nestje op de Gulbergen hebben.

Sommigen uit ons team zijn niet weg te slaan onder hun nieuw petje. Ze vinden echter dat het geheel nog niet helemaal compleet is. We overwegen dan ook om nog een bijpassend handschoentje en tasje aan te schaffen. Iemand had zelfs de veters van haar golfschoenen afgestemd op de oranje kleur van de polo. Ik maak me stilletjes toch wat zorgen over al die accessoires; als we volgende week maar niet allemaal een oranje haarstukje hoeven te dragen??

Anderen roemen de functionaliteit van onze kleding. We zien heel veel mogelijkheden voor de trui. Deze kan je namelijk ook gebruiken als billenlap. Golfspelers die gezegend zijn met een grote derrière zien wij daarbij als belangrijkste doelgroep. We hebben al een paar geschikte kandidaten waargenomen, die helemaal in het profiel van de doelgroep passen.
We voelen ons helemaal ‘in shape’ in ons nieuwe teamtenue. Bij nader inzien denken we wel dat we nóg meer uitstraling hebben als we onszelf ondersteunen met de nodige corrigerende onderkleding.

Als klap op de vuurpijl hebben we nog een teamplayer als troef achter de hand. Zij doet de volgende keer met ons mee. Dan krijgt ze de catwalk helemaal alleen voor zichzelf. Geniet ervan!
Dat uitstralen is allemaal wel lollig, maar je moet er ook wat voor over hebben. Het is ook een heel gesop, ik baal als een stekker van al die extra wasbeurten van die kleding.
Oh ja…… we hebben ook nog competitie gespeeld tegen de dames van de Lingewaelsche uit Almkerk. We verloren met 11-7. Met de nodige uitstraling, dat dan weer wel.
Met een vette knipoog naar dames 1, ;-),

Groetjes Marij