Spring is in the Air…

Leender Golfclub HaviksoordSpring is in the air…. En dat betekent dat de NGF competities weer gespeeld gaan worden. Bij onze eerste wedstrijd op Haviksoord liet “the spring” ons danig in de steek. De temperatuur bleef in de single cijfers en opklaringen werden afgewisseld met pittige buien en een straffe wind.

Pas nadat de eerste teams binnen waren brak de zon door. Eindelijk. Dit jaar heeft de NGF een nieuwe opzet bedacht om “het teamgevoel “te bevorderen. Dat houdt in, dat de gewonnen holes van alle 6 speelsters bij elkaar opgeteld worden.

Dus geen 2 up of all square. De eerste 9 wordt er single gespeeld, de 2e 9 greensome. ( is beide afslaan en om-en-om met 1 bal verder spelen)
Onze tegenstanders, waren de dames van Crossmoor, in handicap allemaal lager, dan wij.

Lenie en Anneke hebben goed partij gegeven aan hun tegenstandsters. Zìj waren echter standvastiger in hun slagen. Zowel de singles als de dubbel werden verloren. Ook Ria kon ondanks goed spel, haar partij niet winnen. Nelly, Betsie en Tilly deden het beter. Zij wonnen hun match. Door echter de nieuwe puntentelling leverde dat geen punten op voor het team.

Ook in de dubbels werd dapper gestreden. De 2e dubbel werd gelijk gespeeld en de laatste helaas verloren. Dit alles leidde dus naar een 0 score en wat teleurstelling bij ons team. Onder het genot van een drankje en een borrelhapje en later een buffetje, werd er nog volop gediscussieerd over regels, scores en het weer en werd de strijdbaarheid weer opgepoetst.

De volgende keer gaan we er weer voor.

Anneke Wolters