Spannend tot op het laatste moment

Golfclub Landgoed NieuwkerkZondag was een belangrijke dag voor Heren-1. De wedstrijd tegen de heren van de Zuid Limburgse stond op het programma. En zij hadden, evenals wij, nog geen enkele wedstrijd in de poule verloren. Wie zondag als winnaar uit de strijd naar voren kwam werd kampioen.

Er werd gespeeld op het Landgoed Nieuwkerk in Goirle. Een prachtige negen holes golfbaan. Die er ook nog eens prima bij lag. Greens met bite, regelmatig backspin en dat is iets waar de spelers van Het Woold aan moeten wennen.

In ochtend gingen we als foursome teams de baan in. De teams waren goed aan elkaar gewaagd. Bij de lunch stonden we voor met 4-2. Maar dat wil eigenlijk nog niet zoveel zeggen. Want ‘s middags met de individuele wedstrijden zijn er flink wat punten te verdelen en kan de situatie zomaar omslaan.

Het zou dus allemaal aan gaan komen op de wedstrijden ‘s middags. En het bleef heel lang spannend. Na negen holes stonden we ‘slechts’ in twee partijen voor. In de meeste partijen is de strijd pas op de laatste hole beslist, maar wel bijna steevast in het voordeel van Het Woold.

Het was daarbij fijn om te zien dat een aantal supporters vanuit Het Woold de moeite had genomen om ons aan te komen moedigen. Bij binnenkomst van de laatste flight stond er een eindstand van 15-3 op het bord. Heren-1 is kampioen. Een mooi resultaat. Aankomende week zijn we gastheer en hoeven dus niet meer te spelen. Het kampioenschap kan ons niet meer ontgaan.

Een nieuwe koers

Heren-1 heeft het afgelopen jaar een nieuwe koers ingezet. Het team is verjongd, ofwel aangevuld met jonge talentvolle spelers en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. Onze verwachtingen voor de toekomst zijn hoog gespannen.

Dank aan de TC voor de begeleiding, aan Rob en zijn team voor de ondersteuning, aan GVR voor de vlekkeloze ontvangst van niet alleen onze gasten maar ook die van alle andere competitieteams. En zeker niet in de laatste plaats dank aan aan de supporters voor hun ondersteuning.

Gertjan
Captain