Solide aftrap van de jeugdcompetitie

jeugd1 600De jeugdcompetitie is afgelopen zondag van start gegaan. Na een leerzaam eerste jaar, doet Het Woold dit jaar met twee teams mee. Eén 36 holes team en één 18 holes team.

De komende weken zal er dan ook steeds een update op de website verschijnen, dat telkens door een ander teamlid geschreven zal worden. Jeugd 2 begint komende zondag pas en dus is er deze week alleen het verslag van Jeugd 1, deze keer geschreven door Guus.

Na een paar weken wachten en vooruitkijken naar de eerste competitiewedstrijd was het eindelijk zo ver. Ikzelf en zeker weten ook de rest hadden er heel veel zin in en keken er echt naar uit. Onze eerste tegenstander was De Peelse Golf Jeugd 2 op de baan van Princenbosch.
Het weer was het grootste deel van de wedstrijd geweldig en het ging iedereen ook super goed af maar daar vertel ik later iets over. Het enige vervelende aan het weer was dat het tegen het einde van de wedstrijd begon te regen en te onweren. Maar zoals gezegd: voor de rest een geweldige dag.

De partijen gingen na te hebben ingespeeld op een geweldige accommodatie op tijd van start. Rens en Pieter-Jan gingen goed van start en stonden al snel up en werden ook niet meer ingehaald en waren ver voor het einde van de 18 holes klaar met de wedstrijd en hadden de eerste 2 punten al binnen. Joep en ikzelf begonnen wat moeizamer en stonden na de eerste twee holes al 2 down. Een van de redenen hiervan was dat het een moeilijke baan was momenteel. Je kunt eigenlijk wel zeggen dat hij er te goed bij lag. Ze hadden er alles aan gedaan om de baan in perfecte conditie te krijgen voor het toernooi dat op dezelfde dag gespeeld werd en waarvan de gemiddelde handicap van de deelnemers 0 was. Door dit toernooi hadden ze de rough laten groeien tot hij dik 30 cm was en het was dus fataal om de fairway te missen. Na enige tijd hadden Joep en ik onze achterstand omgedraaid naar een voorsprong en waren we ook een paar holes voor hole 18 al klaar. 4-0 dus in de wedstrijd.

Na de lunch gingen we van start in de singels, deze gingen ons redelijk af. Maar Joep, Rens en Pieter-Jan bleven een beetje rond all-square hangen en bleven lang in de wedstrijd. Ikzelf had een niet zo moeilijke partij en was na hole 12 al klaar door met 8up te winnen. Joep, Rens en Pieter-Jan hebben uiteindelijk na lang te spelen en na een pauze door alle onweer die er was allemaal afgesproken gelijk te spelen en zo allemaal 1 punt gehaald (er was nog meer onweer op komst). Al met al een prima resultaat voor de eerste wedstrijd.

Met deze 9-3 overwinning hebben we een goede eerste wedstrijd gespeeld en aan de andere teams laten zien dat we toch echt een team zijn waar ze rekening mee moeten houden. Ik zal zeker voor heel het team spreken als ik zeg dat we aanstaande zondag weer alles zullen geven.

Namens het Jeugd 1,
Guus van Poppel