Slotdag maandag wintercompetitie

wintercomp001 300Ik heb het u gisteren al gemeld bij het verslag van de “Openingswedstrijd van het zomerseizoen 2016”: de lente is weer in ons land en dus gonst het weer van de activiteiten op golfbaan ‘Het Woold’. Na de openingswedstrijd van het zomerseizoen, gisteren, zondag 20 maart en de komende afsluiting van de ladiesday-wintercompetitie, a.s. donderdag 24 maart, werd , vandaag, maandag 21 maart, de afsluitende wedstrijd van de wintercompetitie gespeeld.

Klik op nevenstaande afbeelding voor alle foto’s van dit evenement

Inderdaad, maandag 21 maart de laatste wedstrijd van de wintercompetitie, buiten mededinging uiteraard. Dit jaar met in totaal bijna honderd deelnemers (40 deelnemers met Hcp 0<26,6; 34met Hcp >26,6, en 24 voor de Gezandebaan. (Vorig jaar waren dat er beduidend minder : in totaal 78 !)

Waarom deze indeling? Het staat in de aankondiging te lezen: deelnemers met een handicap lager dan het daggemiddelde spelen op de holes 1 t/m 9; de rest op de holes 10 t/m 18. Meer weten? Vraag het aan de wedstrijdleiding. Drie groepen golfers dus vandaag: 24 personen voor de Gezandebaan ( 2 x 9 holes); 40 voor de Vier Eijckenbaan 1-9 (Hcp 0-26,6); 34 voor de Vier Eijckenbaan 10-18 (Hcp 26,6-54,0).
Spelvorm Gezandebaan: Stableford individueel met hancicapverrekening, NQ,, shotgunstart 10.00 uur.

Spelvorm Vier Eijckenbaan: Four-ball-better-ball (FBBB) stableford met verrekening van 80% van ieders handicap, NQ, shotgun-start 09.30 uur.
Let wel: alle deelnemers spelen vanaf de rode tees!

Zoals vermeld dus spelvorm FBBB, afgekort. Toch maar even uitleggen. Twee teams van twee personen/flight, stableford verrekening en ieder teamlid blijft met zijn bal spelen. Op de scorekaart de resultaten per lid apart vermelden. Eindresultaat per team wordt door EGolf 4U berekend en vastgelegd. Beste stableford-resultaat/hole en totaal telt.

Tegen de klok van 08.45 uur zijn alle deelnemers binnen en kan Frans Renette , na een kort welkomstwoord, starten met de briefing voor de spelers op de Vier Eijckenbaan. Later volgt deze ook voor de mensen op de Gezandebaan. Na terugkomst de score- kaart invoeren bij een van de teamleden. EGolf4U berekent dan zelf het aantal stableford punten per team. (Vier Eijckenbaan).

Na afloop van deze wedstrijddag volgt de prijsuitreiking voor vandaag en, natuurlijk is dat belangrijker, van de gepeelde wintercompetitie 2015-2016.
Namens de mede-WECO leden (Frits Aarts, Jan Beenker, Harry Welten Wzn en Lieke Karsmakers) wenst Frans alle deelnemers vandaag een hele fijne golfwedstrijd toe.

En dan de wedstrijd. Een fijne golfdag met een erg leuke en ontspannende spelvorm voor beide banen. Iedereen heeft m.i. best genoten. Inderdaad, geen zonnig lenteweer maar het was in ieder geval droog. Gewoon volgend jaar weer meedoen dus.

Als zo rond half twaalf iedereen weer terug is, de kaarten in het systeem ingevoerd zijn en eenieder van een kop koffie of anderszins geniet, kan Frans, namens de organisatie,starten met de prijsuitreiking

Allereerst de dagprijzen van deze Slotdag:

Wedstrijd Gezandebaan:

1ste prijs: Dames: Marianne Bakker (45 SF-punten).
2de prijs: Dames: Annemie van Gerwen (40)
1ste prijs: Heren: Bert van den Boer (35)
2de prijs: Heren: Jan Schriks (32)

Wedstrijd Vier Eijckenbaan (10-18):

1ste prijs: Nelly Fransen en Wim Mantel (20).
2de prijs: Tilly Hendriks en Arno van Horssen (19).

Wedstrijd Vier Eijckenbaan (1-9):

1ste prijs: Peter Fransen en Her Knapen (22).
2de prijs: Irene Teijssen en Piet van Deursen (22).

Einduitslagen van de Wintercompetitie:
Gezandebaan:
Dames:1ste prijs: Marianne Bakker met 463 punten
2de prijs: Pieternel Slegers met 458 punten
Heren: 1ste prijs: Frans Vial met 459 punten
2de prijs: Karel van Eersel met 446 punten
Vier Eijckenbaan (10-18):
1ste prijs: Toine van Oosterhout 255 punten
2de prijs: Huub Leenders 249 punten
3de prijs: Jan van der Loo 244 punten
4ste prijs: Harry van Houts 242 punten
5de prijs: Willy van Son 241 punten
Vier Eijckenbaan(1-9):
1ste prijs: Piet Leenen 265 punten
2de prijs: Martien Verdonschot 265 punten
3de prijs: Jos Dijkers-H 257 punten
4ste prijs: Jos van Eupen 256 punten
5de prijs: Bert de Lau 255 punten

Even later is er nog een spontaan dankwoord van winnaar Piet Leenen voor de organiserende WECO. Petje af, voor deze commissie voor al het werk om ieder jaar opnieuw deze populaire competities te organiseren. Dank hiervoor!!

Daarna kan Frans Renette deze geslaagde golfdag afsluiten met een dankwoord aan alle deelnemers van de afgelopen competitie.
Veel succes voor de komende zomer-editie (start 4 april a.s.). Let wel en dit is nieuw: voortaan kan men kiezen , mits vooraf aangemeld en geregistreerd, van welke tee men wil spelen; rood of geel dus (uiteraard met bijbehorende hcp).

P.S. – Jan Beenker: Dank voor de foto’s, ook weer vandaag.
– Alle prijswinnaars: van harte proficiat
– Weco team : dank voor de organisatie
– De lente nadert: vandaag, tijdens de wedstrijd, een jonge salamander gespot op de
fairway van hole 14

Pr/Cie
Peter Fransen