Sensatie bij het seniorenteam!

hole in 1 360Nooit meegemaakt in al die jaren competitie! Een hole in one tijdens de wedstrijd. Daarover straks meer.

Margraten is een fraaie golfbaan met flinke hoogteverschillen. Ons team heeft daar al ooit eerder gespeeld en we zijn er zelfs toen kampioen geworden. Maar op vrijdag 20 april liep het anders. Het team van Brunssemerheide was onze tegenstander. Zij hadden daarvoor het team van Margraten verslagen met 12-6 na een 0-6 achterstand na de ochtend-dubbels.

 

Wij waren dus gewaarschuwd. Het gebeurde dus in de ochtend. Het weer was prachtig, soms zelfs te warm. En dat voor 20 april! Martien en Sjaak waren al bijna binnen toen het gebeurde. Jack en Harry hadden op hole zes hun dubbel ook zo goed als gewonnen toen er een gejuich opsteeg vanuit de hoogte op de par drie van hole vijf. Een hole-in-one! Rudolf Raijmakers bleek de gelukkige. Wel tussen aanhalingstekens moet ik zeggen. Want tijdens de lunch (stand 4-2 voor Het Woold) volgden vele felicitaties en een onderhoud tussen de Clubmanager en Rudolf. En dat ging over WatNu?

NGF margratenHet ging s ‘middags duidelijk minder. Slechts een golfer van het Woold wist zijn single te winnen, zodat de eindstand 6-12 werd. Conclusie: we worden geen kampioen. We staan onwrikbaar op de derde plaats in de poule na verlies tegen de Eindhovense (7-11), winst tegen Margraten (16-2) en winst tegen de Tongelreep (18-0). 

Op vrijdag 11 mei ontvangen we twee ploegen die om promotie strijden en de andere twee die tegen degradatie vechten. Wij zijn in alle opzichten relaxte gastheren.

Natuurlijk werd de hole in one gevierd. Tijdens het diner op het terras, dat uitzicht biedt op de stad Maastricht, werden er gouden flessen ontkurkt, door de captains gespeecht en zelfs voor Rudolf gezongen onder het genot van een bruisend glas. Wij kunnen er weer even tegen. Flinke verschillen in de vierde klasse. Dat wel….

Harry Welten