Senioren degraderen met ere

Het is wel een uitdaging als je als laatste in de poule moet aantreden tegen de nummer 1. Op de supersnelle greens van de Tongelreep werd het echter een spannende wedstrijd. We verloren met 10 tegen acht, maar het had ook andersom kunnen zijn. Nu werd onze tegenstander Prise D’eau kampioen, maar de spelers van de Zuid Limburgse uit Wittem wachtten elke Wooldgolfer met spanning op. Bij een omgekeerde score zouden zij de Kampioen zijn geworden.

heren senioren 1 520

Zo liep de wedstrijd: Sjaak en Jack wisten een achterstand in te lopen en op hole 9 nog gelijk te maken. Bij Jan-Karel en Harry ging het omgekeerd. Tot 3 up stonden zij voor en op hole 9 wisten de Tilburgers nog gelijk te komen. Henk en Guus verloren zodat de stand bij de lunch 2-4 was.

harry sjaak 300Na de aspergesoep en broodje kroket en nog wat meer ging Sjaak als eerste singelaar aan de slag. Als een echte pro, want hij werd geassisteerd door een caddy! Cor Smulders gaf zelfs de juiste clubs aan als Sjaak aan slag was. Na zijn winst gaf Sjaak toe dat dit toch wel ideaal golfen was, voor herhaling vatbaar. Harry had weinig kans tegen Piet die op de vrijdag daarvoor op het Woold een ronde liep van 76 slagen. Maar captain Jack won. En zo was het zomaar 6 tegen 6! De golfers uit Wittem roken een sensatie, want zij gingen met 16 tegen 2 winnen van Maastricht en zouden bij winst van Het Woold zelfs kampioen worden.

Daar kwam Henk binnen…helaas niet gelukt. Maar een glunderende Jan-karel bracht wel de winst binnen. Acht tegen Acht! De gehele Zuidlimburgse delegatie raakte in opwinding. Iets te vroeg want Guus had het niet gered, maar wel doorgespeeld omdat zijn tegenstander het zo leuk vond….. Enfin, zowel voor- als tijdens het diner werd ons team lof toegezwaaid vanwege deze goede prestatie. Dat we zouden degraderen wisten we al, maar de doelstelling om niet laatste te worden werd hiermee werkelijkheid.

Epiloog
guus jkjobse 300Het was weer een leuke competitie met werkelijk schitterend weer op 5 vrijdagen. Ons team wenst alle kampioenen van Het Woold van harte proficiat met de titels! Volgend jaar gaan wij er ook weer voor.

Bedankt Bestuur en leden van Het Woold voor alle steun en leiding en medewerkers van ons restaurant voor de uitstekende verzorging van alle teams op 24 april. Tot volgend jaar!

Harry