Return Kanaalderby 2018 (Het Woold en de Swinkelsche)

kanaal 002Vandaag, dinsdag 28 augustus, is het weer zover. De return van de jaarlijkse kanaalderby bij onze buren van golfbaan “De Swinkelsche”. Op naar de Maarhezerdijk 10 in Someren dus!

En ook ditmaal is er weer veel belangstelling voor het ‘sluitstuk’ van de alweer vierde editie van deze uitwisseling. Ditmaal zijn we met liefst 40 ‘Woold-deelnemers’ + reserve Lieke Karsmakers, die we bij wijze van hoge uitzondering uitlenen aan het team van de Swinkelsche. Vandaag dus 40 tegen 40 op de twee lussen van 9 holes op de “Swinkelsche”.

En deze keer is het nu eens anders! We starten met een mooie voorsprong, eerlijk verdiend in juni bij de thuiswedstrijd op “Het Woold”. 305 punten tegen 279 dus en dat is te doen, dacht ik en ook hard nodig na het verlies van vorig jaar.

Enfin, om 16.50 uur is er het welkomstwoord voor alle deelnemers en belangstellenden van Francien Leenen namens het organiserende ‘Swinkelsche team’ (Francien dus en collega Marleen Strauss). Daarna volgt de speluitleg. Ik ga dit niet te uitgebreid beschrijven. In het kort dus: 2 teams per fligt (1 x het Woold en 1 x de Swinkelsche). Spelvorm: FBBB; NQ; Stableford, Verder: de longest op de holes 1 en 10; de neary op de holes 9 en 12. Op de scorekaarten: score per teamlid vermelden. Computer bepaald beste stableford- resultaat per team.

Francien wenst iedereen een fijne wedstrijd toe met goede resultaten, veel spelplezier en graag tot straks. Even later vertrekken alle teams naar hun starthole om na het shotgun-sein (17.30 uur) met de 9- holes-wedstrijd op ‘de Swinkelsche’ te beginnen.

En gezellig werd het. Net als bij de eerste wedstrijd op 26 juni j.l. hebben we nu ook weer ideaal golfweer en dat verhoogt uiteraard het spelplezier enorm.

kanaal 001 360Een fijne golfmiddag/avond dus met erg gezellige “gastheren en -dames” van de “Swinkelsche”.Verder doet iedereen zijn uiterste best in een sfeervolle en ontspannen ambiance.. Ook na de wedstrijd en die duurt natuurlijk wel iets langer dan normaal, zo rond de klok van 20.30 uur, is de stemming opperbest. Bij de ‘borrel’, de soep en het hoofdgerecht blijft het nog uren erg prettig vertoeven in het ‘dichtbevolkte’ clubhuis. Ik denk ook zeker een reden voor iedereen om ook volgend jaar weer van de partij te zijn.

En dan de uitslagen, gepresenteerd door Francien Leenen en Marleen Strauss

Allereerst de dagprijzen:
1ste prijs over de eerste lus van 9 holes: Frans Renette en An van de Cruijs met 22 SF punten.
1ste prijs over de tweede lus van 9 holes: Wil Leenen en Mieke Kanters ook met 22 SF punten.
Longest: Dames: Dolly Veldman en Karin Strijbosch.
Longest: Heren: Frans Renette en Paul Karsmakers.
Neary: Dames: Liesbeth Nijssen en Riet van Grotel.
Neary: Heren: Fons Pauwels en Hendrik Swinkels.

  

Tot slot de uitslag voor de “Kanaaltrofee” 2018:
Vandaag: het Woold 278 SF punten en de Swinkelsche 327 SF punten

Totaal over de twee ontmoetingen dit jaar:
1ste plaats: de Swinkelsche met 606 SF punten
Team van “de Swinkelsche”: van harte proficiat met deze winstpartij!!

2de plaats: het Woold met 583punten.

Helaas, we hebben het net niet gered. Niet getreurd, het was gezellig en vol goede moed vooruitkijken naar 2019!!

Francien dankt daarna alle deelnemers voor hun bijdrage aan het slagen van dit evenement. Ook dank aan de baaneigenaren van beide golfbanen en de Weco-commissie van het Woold voor de uiterst prettige samenwerking dit jaar en graag tot volgend jaar.
Tot slot is er een dankwoord van Frans Renette voor deze dag op de prachtige Swinkelsche , de prettige samenwerking en de gastvrije ontvangst.

Sophia en Jan van Eijk: dank voor de foto’s

Alle prijswinnaars: van harte proficiat natuurlijk!!

Graag tot volgend jaar!
PF/PRCie