Return Kanaalderby 2016

ankamp 300Vorig jaar de eerste editie en nu al een van de meest populaire activiteiten van onze golfvereniging: de jaarlijkse wedstrijden tussen ons “het Woold” en “de Swinkelsche” uit het naburige Someren. Dinsdag 6 september was het dan zover: de uitwedstrijd op de “Swinkelsche” golfbaan.

En ook nu weer was de belangstelling en daarmee het aantal inschrijvingen, weer bijzonder groot. Liefst 96 deelnemers waren gisterenmiddag present bij het clubhuis van onze buren aan de Maarheezerdijk 10 in Someren. (46 van de Swinkelse en liefst 50 van “Het Woold”.)

Ook nu weer: meer inschrijvingen dan het maximaal mogelijk aantal deelnemers. Wees er dus volgend jaar snel bij!
In totaal 96 deelnemers dus, verdeeld over de twee lussen van 9 holes op de “Swinkelsche” (holes 1-9 en 10-18).

ankamp 300 2Enfin, om 17.00 uur is er het welkomstwoord voor alle deelnemers en belangstellenden van Cor Beerepoot namens het organiserende ‘Swinkelsche team’ (Cor dus en verder Marleen Strauss en Francien Leenen). Daarna volgt de speluitleg. Ik ga dit niet te uitgebreid beschrijven. In het kort dus: 2 teams per fligt (1 x het Woold en 1 x de Swinkelsche).

Spelvorm: FBBB; NQ; Stableford, Verder: de longest op de holes 1 en 10; de neary op de holes 9 en 12. Op de scorekaarten: score per teamlid vermelden. Computer bepaald beste stableford- resultaat per team.

Cor wenst iedereen een fijne wedstrijd toe met goede resultaten, veel spelplezier en graag tot straks.

Even later vertrekken alle teams naar hun starthole om na de shotgun-sirene (17.30 uur) met de 9- holes-wedstrijd op de Swinkelsche te beginnen.

En gezellig werd het. In tegenstelling tot de eerste wedstrijd van 30 juni j.l. hadden we nu prachtig zonnig zomerweer en dat verhoogd uiteraard het spelplezier enorm.

ankamp 300 3Een fijne golfmiddag dus met erg gezellige “buren” van de “Swinkelsche”.Verder doet iedereen zijn uiterste best maar dan wel in een sfeervolle en ontspannen ambiance.. Ook na de wedstrijd en die duurt natuurlijk wel iets langer dan normaal, zo rond de klok van 20.30 uur, is de stemming opperbest. Bij de ‘borrel’ en het smakelijke hoofdgerecht blijft het nog uren erg prettig vertoeven in het prachtige clubhuis. Ik denk ook zeker een reden voor iedereen om ook volgend jaar weer van de partij te zijn.

Ja, en dan de prijsuitreiking.

Allereerst de winnaars van vandaag

  • 3e prijs:ditmaal geen winnaars maar wel twee teams ex aequo voor de tweede prijs dus!!
  • 2de prijs: team Maya Thielen en Jan Kloosterboer (Het Woold) en team Jan van Otterdijk en Toos Leenen (De Swinkelsche), beide met 20 SF punten
  • 1ste prijs en dus de dagwinnaars: Marleen Strauss en Piet van de Ven ( “De Swinkelsche”) met 21 SF punten.
  • Longest: Dames: Annie Pleunis (hole 1) en Ann Kampen (hole 10).
  • Longest: Heren: Piet van Deursen (hole 1) en Paul Janssen (hole 10).
  • Neary: Dames: Maya Thielen (hole 9) en Maria Dekkers (hole 12)
  • Neary: Heren: Jo Kanters (hole 9) en Peter Fransen (hole 12)

    Alle prijswinnaars: van harte proficiat natuurlijk!!

Tot slot de uitslag voor de “Kanaaltrofee”. Ja, eigenlijk niet zomaar even ‘tot slot’. Cor Peerepoot moet enigszins ‘schuldbewust’ iets rechtzetten.
De grote wisselbeker blijkt al maanden op de verkeerde plaats te staan. Die hoorde de afgelopen maanden niet thuis in de prijzenkast van “De Swinkelsche”! Die hoorde thuis in bij ons in Asten-Heusden! In onze prijzenkast dus. Helaas zijn er bij de eerste ontmoeting enkele fouten in de tellingen geslopen. M.a.w. De totaalscore van “Het Woold” was niet 255 maar 239 SF punten en die van “De Swinkelsche” niet 287 maar 223 SF punten.

Maar nu komt het verrassende: De totaalscore vandaag: 247 SF punten voor “Het Woold” en 263 SF punten voor “De Swinkelsche”!!
En dat betekent: U houdt het niet voor mogelijk: een totaalscore over 2 wedstrijden van 486 SF punten voor beide teams!! Gewoon gelijkspel dus!
Na overleg met onze man Frans Renette (en die is niet flauw), is besloten de beker in Someren te houden en deze bij de komende Nieuwjaarsreceptie van “Het Woold” mee te brengen en die alsnog enige maanden in onze prijzenkast te plaatsen.

Cor dankt daarna alle deelnemers voor hun bijdrage aan het slagen van dit evenement. Ook dank aan de baaneigenaren van beide golfbanen en de Weco-commissie van het Woold voor de uiterst prettige samenwerking dit jaar en graag tot volgend jaar.

Tot slot is er een dankwoord van Frans Renette voor deze dag op de prachtige Swinkelsche , de prettige samenwerking en de beker? Tja, laat hem voorlopig dan maar hier, doorzagen is ook geen optie, nietwaar!.

Jan Beenker: dank voor de foto’s.

Graag tot volgend jaar

Pr/Cie
Peter Fransen