Mönchengladbacher Golfsportanlage

wanloHerzlich willkommen auf der Mönchengladbacher Golfsportanlage in MG-Wanlo Rittergut Wildenrath.

Zo werden we welkom geheten op deze zonnige dag. Hoe Harry het voor elkaar krijgt om mooi weer te hebben weet ik niet. Weer was het een geweldige golfbaan op maar een uurtje rijden van Asten. En een nieuwe autoweg rond Venlo reed erg makkelijk. Na de koffie met kuchen werd er geloot wie in welke flight mocht starten. Na een zeer uitgebreide briefing op hole 1 van de dienstdoende marshall konden we vertrekken.

 

Deze baan was meer dan de moeite waard om bij elke hole goed te bestuderen hoe de baan liep. De holes waren ruim in lengte en breedte en toch waren er velen die er niet genoeg aan hadden. Er werd druk gezocht in de bosjes of struiken. Bij hole 1 konden wij stervelingen met handicap 36 of meer gelijk puzzelen om de bal net voor de frontale waterhindernis te leggen. En zo bleef het de hele dag goed kijken bij deze bijna 9 km lange baan. Op sommige trolleys met een stappenteller werd er zelfs 10 km wandelen gemeten. Het liep goed door, bekeken vanuit onze flight. Alleen bij de eiland hole stropte het een beetje. Bij binnenkomst was niet iederen even fris meer en was het goed toeven op het terras met een lekker biertje of frisje. Toen alle flights binnen waren, hebben we ons begeven naar de grote zaal(het leek wel een oude ridderzaal) , waar de tafels gedekt waren.

Aanvalluh maar. Er was meer dan genoeg te eten en vooral schnitzels in ruime mate. Ik had de neiging om een schnitzel voor de terugweg in een doggybag mee te nemen, wat ik maar net kon onderdrukken. Na de prijsuitreiking door de twee H’s verzorgd, hebben de meeste voetballiefhebbers zich huiswaarts gespoed om het nederlands elftal te zien winnen van Slowakije. Hieronder de prijswinnaars:

Longest drive dames: Marion Tiel
Longest drive heren: Gertjan van den Heuvel
Neary dames: geen
Neary heren: 1e – Bart Nelissen 2e – Henk Sprengers

Klassement heren:
1e – Theo Aarts 44 punten
2e – Henk Sprengers 43 punten
3e – Ton Markhorst 41 punten.
Klassement dames:
1e – Marjolein van der Kruis 40 punten
2e – Ira Naninck 38 punten
3e – Rian Stokmans 36 punten
Wat zeker vermeld moet worden is de bijzonder knappe prestatie die Theo Aarts leverde, die met handicap 32 liefst 44 stablefortpunten scoorde. Het was een erg leerzame golfdag en vooral gezellig in de flights.

Met mij zien al velen uit naar de volgende golfdag met Harry Welten.

Maurice van Gelder